1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 28.09.2020 12:15:35

Mar to pomeni, da se NAVIJAČI VRAČAJO na tekme? Velik uspeh UEFE na SUPERPOKALU z IZJEMNIMI METODAMI!

Profimedia
Uefi je uspela še ena velika zmaga.

Ameriški The Athletic se je razpisal o še eni veliki zmagi Uefe. Krovna evropska nogometna organizacija se je odločila, da ji bo evropski superpokal, ki ga je gostila Budimpešta in v katerem je Bayern po podaljških premagal Sevillo, služil kot nekakšen eksperiment, poskusni zajček za vračanje navijačev na stadione. In lahko rečemo, da je bil eksperiment več kot uspešen. Upamo lahko, da vse skupaj pomeni, da bomo že kmalu videli vrnitev na stadione v vseh Uefinih tekmovanjih in jasno tudi v vseh preostalih nogometnih ligah po Evropi. Vključno s slovensko, v precej večjem številu kot je to dovoljeno doslej.

Kot je pisal The Athletic, je Uefa uspešno testirala tehnologijo covida-19 za nadzorovanje navijačev, kar je pomemben korak k vrnitvi navijačev na stadion. Na Puskas Areni so z 22 termičnimi skenerji avtomatsko merili temperaturo vseh 15.500 gledalcev, ki so se zbrali na prelepem novem stadionu v madžarski prestolnici. Sistem je avtomatsko preverjal nošenje mask, s čimer so seveda zmanjšali število osebja, ki bi bilo v nasprotnem primeru zadolženo za preverjanje, ali navijači nosijo maske, hkrati so tako tudi zmanjšali morebitne vrste. 

Lokalni viri so The Athleticu prišepnili, da so termične kamere identificirale okrog ducat navijačev, katerih telesna temperatura je bila previsoka, zato so bili podvrženi dodatnim testom in na koncu jim ni bil dovoljen vstop na stadion. Uefa je bila navdušena nad sistemom, ki so ga razvili Nemci, zdaj veljaki pri Uefi razmišljajo o tem, ali lahko ta sistem uporabijo tudi v ligi narodov ter preverjajo, kako je z zakoni, ki veljajo v določenih državah. "Zelo smo zadovoljni, da smo spet začutili resnično nogometno vzdušje, in še enkrat smo dobili demonstracijo tega, da je nogomet tako fantastičen predvsem zaradi navijačev, njihove strasti in podpore," so sporočili iz Uefe. 

Značke: uefa, superpokal

Članki iz rubrike