Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2020 15:03:22
Deli članek:

Pep od besed K DEJANJEM! To je ponudba za Messija – MILIJONI in TI TRIJE IGRALCI

Reuters

Kam odhaja Lionel Messi? Ali sploh odhaja? To sta danes najbolj vroči vprašanji v nogometnem svetu.

Da je Manchester City najbolj realna izbira za 33-letnega Argentinca, je že dalj časa znano. A v trenutku, ko je Messi javno izrazil svojo voljo, ko je vodstvo katalonskega velikana obvestil, da želi zapustiti klub, je postajal seznam interesentov vse bolj zajeten. Kot kaže, pa je City s Pepom Guardiolo vendarle prvi storil korak naprej in na mizo postavil konkretno ponudbo.

Barcelona se sicer opira na pogodbo, po kateri lahko Messi odide ob astronomski odškodnini 700 milijonov evrov. Nogometaš na drugi strani s prstom kaže na člen, da lahko ob koncu sezone odide brez odškodnine, vendar konec sezone si obe strani razlagata po svoje (na papirju je zapisan datum 10. junij, Messi pa pravi, da bi se moral ta datum premakniti, tako kot se je zaradi pandemije koronavirusa premaknil konec sezone). V vsakem primeru zapisane odškodnine gotovo ne bi plačal nihče. Vodstvo Barcelone naj bi tako vendarle stopilo korak nazaj in postavilo ceno 222 milijonov – ravno toliko, kot je prejela ob odhodu Neymarja v PSG.

Katalonski Sport, ki je zelo dobro informiran z dogajanjem za zidovi Camp Noua, je objavil informacijo, da ima City že pripravljeno ponudbo za Messija. Angleži so pripravljeni plačati 100 milijonov evrov in obenem Kataloncem prepustiti tri nogometaše.

Po pravilih finančnega fair-playa City namreč ne sme plačati več od 100 milijonov, tako je dodatek v igralcih edini način, da bi se City in Barcelona dogovorila. Angleški podprvaki Kataloncem ponujajo Gabriela Jesusa, Barnanda Silvo in Erica Garcio.

Jesus bi bil dobra zamenjava za Suareza, Silva je zelo soliden vezist, Garcia pa izjemno nadarjeni branilec. Slednjega sicer Barcelona že dalj časa želi vrniti na Camp Nou, saj gre za igralca, ki se je razvijal v katalonski prestolnici.