Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2020 14:23:37
Deli članek:

Nogometaši so se mučili, navijači trpeli, trener OLIMPIJE pa je razkril, kaj jim je povedal takoj po koncu tekme z Vikingurjem

Martin Metelko

Olimpija se je namučila z Vikingurjem, v nedeljo jo čaka obračun v Kopru.

Tako kot Maribor se je tudi Olimpija mučila v 1. krogu kvalifikacij za ligo Europa, a v primerjavi z velikimi rivali so uspeli zmaji v podaljšku stvari postaviti na svoje mesto in premagati islandski Vikingur. Navijači so trpeli in izrazili nekaj nezadovoljstva nad igro celotne ekipe, a na koncu je bilo pomembno zgolj in samo napredovanje. 

Tudi Dino Skender je bil zadovoljen, kako so se njegovi varovanci odzvali. "Bilo je precej težko. Poznalo se je, da so nas v zadnjem času pestile številne težave. Ponovno se je zgodilo, da smo iz praktično prve priložnosti nasprotnika dobili gol in se znašli v težavah. V zgodnji fazi tekme smo imeli igralca več, toda Vikingur se je organizirano branil. Povzročali so nam veliko problemov z zadrževanjem in preskakovanjem igre. Nevarni so bili tudi iz prekinitev, vsi pa vemo, da je to njihova močna lastnost. S tem so nas naredili nekoliko nervozne in v prvem delu nismo bili na nivoju, kar niti ni čudno. V nadaljevanju se je moja ekipa dvignila, kar me zelo veseli. Končno smo prišli do malo komunikacije med nami, saj se nismo še imeli možnosti dodobra spoznati. Za nami je zelo zelo težko in karakterno prigarana zmaga, zato čestitam svojim fantom. Vsaka čast, da so garali 120 minut po vseh situacijah, ki so se nam pripetile. Kapo dol. To je za nas zelo pomembna zmaga, saj nam napredovanje v Evropi veliko pomeni, še bolj pomembno pa je, da se je danes začel ustvarjati tim in da so se vezi med fanti dodatno učvrstile s težko priborjeno zmago," je povedal hrvaški strateg na klopi Olimpije.