stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 04.08.2020 13:54:22

KAOS v španski ligi! Iz Barcelone je PRIŠLA NORA ZAHTEVA!

Profimedia
Špansko prvenstvo se je končalo z zmago Reala, izpadli pa so Leganes, Mallorca in Espanyol.

Prav v klubu iz Barcelone, ki je osvojil zadnje mesto, pa so prišli na noro zamisel. Katalonci so doživeli prvi sestop v drugo ligo po letu 1994, kar je bilo povsem zasluženo, saj so v 38 nastopih zbrali samo 25 točk, osem manj od predzadnjega in kar 12 manj od rešilnega 17. mesta. Toda pri Espanyolu so od vodstva lige zahtevali, da bi zaradi trenutnega stanja zaradi novega koronavirusa  preprosto 'pozabili' na rezultate, tako da ne bi nihče izpadel iz lige in s tem tudi ne bi nihče napredoval.

Do nepravilnosti je prišlo tudi v drugi ligi, kjer niso odigrali tekme zadnjega kroga med Deportivom in Fuenlabrado, saj so imeli v slednji nekaj igralcev, ki so bili pozitivni na testu na novi koronavirus. Odgovorni so vse rezultate zadnjega kroga potrdili, tako da mora Deportivo v tretjo ligo, Fuenlabradi pa se je izmuznila uvrstitev v končnico za napredovanje.



Bosta pa kluba v sredo odigrala tisto srečanje, saj je to izrecno zahtevala Fuenlabrada. Medtem predsednik Deportiva Fernando Vidal ne odstopa od zahteve, da bi se ponovil ves zadnji krog. Dejstvo je, da se Deportivo tudi z morebitno zmago proti Fuenlabradi ne more obdržati v ligi. Prav tako kopica klubov že grozi s pravnimi postopki, če bo res ponovljen ves zadnji krog. Fuenlabrada še lahko ujame zadnji vlak za kvalifikacije, v tem primeru bi iz njih izpadel Elche, tako da v španskem klubskem nogometu resnično vlada pravi kaos.

Zahteva Espanyola je bila deležna številnih kritik, klubu vsi očitajo, da ga skrbi zgolj zase. Če ne bi izpadel v drugo ligo, se verjetno od tam ne bi nihče oglasil, zato praktično ni možnosti, da bi vodstvo lige karkoli spremenilo.

Značke: la-liga, primera, kaos, zahteva

Članki iz rubrike