stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
1 04.08.2020 10:29:02

V DOMŽALAH dve novi testiranji na KORONAVIRUS, visi tudi tekma z MARIBOROM? Tu so vse podrobnosti!

Jurij Kodrun
Bržčas je bilo utopično pričakovati, da se to ne bo zgodilo, in od poznega petkovega večera imamo prvo okužbo z novim koronavirusom tudi v slovenski prvoligaški druščini. Pozitiven je bil eden od igralcev Domžal, dvakratni prvaki so zato v karanteni, kjer bodo ostali najmanj do petka, tekma 1. kroga novega prvenstva proti Bravu je tudi uradno prestavljena. Bo res edina?

Domžalčani so v petkovih poznih večernih urah izvedeli, da je bil eden od njihovih članov igralske zasedbe pozitiven na testu za novi koronavirus, sledil je ekspresni odziv. Dvakratni prvaki so o tem nemudoma obvestili javnost ter posegli po preventivnih ukrepih, nakar so morali po navodilih NIJZ vsi nogometaši, trenerji in preostali člani strokovnega vodstva, ki so bili prisotni na četrtkovem in petkovem treningu, v obvezno karanteno, ki bo trajala najmanj do petka. Vsaj do takrat skupinske vadbe ob Kamniški Bistrici kakopak ne bo, zato sta odpovedani predvideni prijateljski preizkušnji z Beltinci (sreda) in Krškim (četrtek).

Nekateri izmed dvakratnih prvakov, ki so bili v najtesnejšem stiku z okuženim oziroma so bili z njim najbolj pogosto, so dobili vročene odločbe o obvezni 14-dnevni karanteni. Teh ni pretirano veliko, vsi drugi so preventivno v izolaciji po priporočilu Nacionalnega instituta za javno zdravje, ob tem pa dodajmo, da sta se že v soboto na testiranje odpravila še dva člana domžalske zasedbe. Ker sta občutila bolečino v grlu in na neki način kazala simptome, da bi bila lahko okužena, nista želela ničesar tvegati. »Oba testa sta bila negativna,« je razkril Matej Oražem, kar je seveda obetaven podatek, toda hkrati je prav tako res, da se lahko zaradi inkubacijske dobe okužba pojavi pozneje.

domzale
m24.si

»Naš režim je zdaj takšen, da smo do petka 'odrezani', nakar se bomo testirali na lastne stroške. Če bo vse v redu, če ne bo dodatnih pozitivnih brisov, bi v soboto potencialno lahko nadaljevali s treningi. Potem bomo potrebovali med sedem do deset dni, da spet pridemo k sebi, v želeni ritem treningov in na vsaj približno ustrezno raven pripravljenosti,« je povedal športni direktor Domžal ter v nadaljevanju postregel s podrobnostjo, ki je bila do zdaj zamolčana: »V vsakem primeru pa 14 dni od zadnjega stika z okuženim ne smemo igrati tekem.«

orazem gw
Grega Wernig

Kot smo že omenili, je zato prvenstvena premiera proti Bravu zdaj tudi uradno prestavljena na poznejši termin, načeloma pa naj bi se to zgodilo tudi z dvobojem drugega kroga proti Mariboru, ki je na stadionu ob Kamniški Bistrici predviden za 16. avgust. Dejan Djuranović in njegovi varovanci bi potemtakem torej le dva dni prej dobili zeleno luč za igranje tekem. »Težko si predstavljam, da bi krenili v prvenstvo brez vsaj ene prijateljske preizkušnje. Lahko bi jo odigrali tisti konec tedna, ko je na sporedu drugi krog, in bi se potem v boj za točke podali v sredo ali četrtek, 19. ali 20. avgusta,« razmišlja Matej Oražem, prav gotovo pa je dejstvo, da se lahko razmere spremenijo ali spreminjajo iz dneva v dan. »Moramo biti pozorni, previdni, pametni in se vesti, kot je treba. Aktualnemu stanju primerno,« dodaja domžalski športni direktor.

Članki iz rubrike