profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 13.07.2020 17:31:14

Manj kot 24 ur po zmagi nad Dinamom odstopil predsednik Hajduka

sn
V derbiju 34. kroga prve hrvaške lige je Hajduk na stadionu Maksimir v Zagrebu s 3:2 premagal večnega rivala zagrebški Dinamo. Po zmagi nad tekmecem iz prestolnice pa je, bolj kot ne pričakovano, odstopil predsednik uprave splitskega kluba Marin Brbić. Hajduk je namreč zabeležil komaj drugo zmago v zadnjih šestih krogih.

Brbić je odstopil s položaja predsednika uprave kluba, ker ta v tej sezoni ni dosegel načrtovanega cilja, da bi Splitčane popeljal v kvalifikacije za ligo prvakov, so v ponedeljek popoldne objavili na uradni spletni strani kluba, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Odstopam s položaja predsednika uprave HNK Hajduk. To je moja moralna dolžnost, ker nam v tej sezoni ni uspelo doseči obljubljenega in zastavljenega cilja, in to je - nismo zasedli mesta, ki vodi v kvalifikacije za ligo prvakov," je dejal Brbić.



Pojasnil je, da kluba ne bo zapustil takoj, ampak "ko bodo izpolnjeni pogoji za to", ker, kot je dejal, "zaradi odgovornosti do Hajduka ne sme dopustiti, da bi bil ta obglavljen, upoštevajoč pomembnost ohranjanja poslovne stabilnosti za delovanje kluba".

Na vrhu prvenstvene lestvice je Dinamo s 76 točkami, drugi je Osijek (62), tretja Lokomotiva (61), četrta Rijeka (58). Hajduk je peti od desetih moštev s seštevkom 57 točk.

Značke: nogomet, hrvaška

Članki iz rubrike