gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.07.2020 14:47:19

Francozi, kaj zamujate! O NEYMARJEVEM zadetku na PRIPRAVLJALNI tekmi danes govori cel svet! (video)

Profimedia
Francoski nogometni klub Paris Saint-Germain je v nedeljo zvečer odigral pripravljalno tekmo pred nadaljevanjem evropskih tekmovanj in novo sezono francoskega prvenstva, ki bo avgusta. Tekma je bila posebna, saj je bila prva po prekinitvi nogometnih dejavnosti v Franciji 8. marca, obenem pa je potekala pred omejenim številom gledalcev.

Na stadionu Oceane v francoskem letovišču Le Havre se je v skladu s protikoronskimi ukrepi francoskih oblasti lahko zbralo 5000 gledalcev, ki so na tribunah večinoma sedeli brez zaščitnih mask in upoštevanja minimalne medsebojne razdalje.

Francoska ministrica za šport Roxana Maracineanu je kljub vsemu pozdravila vrnitev navijačev na nogometne stadione. "To je velika zmaga za francoski nogomet in šport v državi," je dejala za francoski časnik L'Equipe, potem ko si je tekmo osebno ogledala s tribune. V Franciji na večjih prireditvah za zdaj velja meja 5000 gledalcev oz. obiskovalcev.

Ministrica je poudarila, da se bo s francoskimi oblastmi sestala in preverila možnost večjega števila gledalcev na stadionih, ki imajo tudi večjo kapaciteto. "Vseeno moramo upoštevati navodila ministrstva za zdravje in strokovnjakov na tem področju," je še poudarila.



PSG je v dvoboju z drugoligašem slavil z 9:0, po dva zadetka so prispevali Mauro Icardi, Neymar in Pablo Sarabia, po enkrat pa so mrežo tekmeca zatresli Kylian Mbappe, Idrissa Gueye in Arnaud Muinga.

Pariški velikan se je pred prekinitvijo evropskih tekmovanj uvrstil v četrtfinale lige prvakov, potem ko je bil v seštevku dveh tekem boljši od dortmundske Borussie.

Za polfinalno vstopnico med evropsko klubsko elito pa se bo 12. avgusta na zaključnem turnirju na Portugalskem meril z Atalanto Josipa Iličića.

Članki iz rubrike