Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ue
ue
0 04.07.2020 14:11:38

GLEDALCI na tekmah lige prvakov? Odgovor s samega vrha: takole pravi PREDSEDNIK UEFE Čeferin!

Profimedia
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je dal intervju za ameriško medijsko hišo ESPN.

V njem je dejal, da bodo vse pomembne odločitve glede nadaljevanja evropskih pokalov padle 9. julija. Takrat bodo med drugim sporočili tudi, ali se bodo lahko navijači lahko udeležili preostalih tekem pod okriljem Uefe v tem letu. "Moramo biti prilagodljivi v naših službah in življenjih. Položaj spremljamo dobesedno vsak dan in to bomo počeli do 9. julija, ko bomo skupaj s pristojnimi organi in oblastmi odločili, ali bodo lahko na tekmah prisotni gledalci, bodisi v zmanjšani bodisi nezmanjšani kapaciteti stadionov. To je skrajni rok," je v intervjuju dejal slovenski funkcionar.

Dodal je, da bo do takrat Uefa pripravila vse potrebne protokole za zaščito pred širjenjem novega koronavirusa, vseeno pa je na tej točki poudaril, da se Uefa nagiba k odločitvi, da letošnja tekmovanja v celoti izpelje brez gledalcev.


Izločilni boji v ligi prvakov (Portugalska), evropski ligi (Nemčija) in ženski različici lige prvakov (Španija) bodo zaradi novega koronavirusa, ki je povsem ohromil svet športa, letos potekali v drugačnem formatu. In sicer z eno tekmo od četrtfinalnih obračunov, ki bodo v evropski ligi na sporedu od 10. 8, v ligi prvakov od 12. 8., v ženskem tekmovanju najboljših evropskih klubov pa od 21. 8. naprej.

Pred tem bodo v začetku avgusta odigrali še prestavljene obračune osmine finala v ligi prvakov in evropski ligi. Če dvobojev osmine finala ne bodo mogli organizirati gostitelji prestavljenih obračunov, bodo odigrani v državah prirediteljicah zaključnih turnirjev.

Na sedežu Uefe v Nyonu bodo 10. julija izžrebali še pare v obeh evropskih klubskih tekmovanjih, medtem ko so v ženski različici lige prvakov pari že znani.

Značke: nogomet, uefa, čeferin

Članki iz rubrike