Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 03.07.2020 22:19:18

Ibričić spet "ČARAL", Domžale preskočile Tabor

Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano z 2:1 (0:0).

Domžale - CB 24 Tabor Sežana 2:1 (0:0)
* Športni park, sodniki: Kajtazović, Pospeh, Skok.
* Strelci: 1:0 Jakupović (65.), 1:1 Ndzengue (87.), 2:1 Ibričić (90.).
* Domžale: Mulalić, Makovec (od 64. Fink), Šoštarič Karić, Ilić, Žinič, Svetlin (od 64. Kim), Husmani, Ibričić, Vuk (od 21. Podlogar), Jakupović (od 86. Pišek), Sikimić (od 85. Vuklišević).
* CB 24 Tabor Sežana: Šugić, Nemanič, Azinović, Serge, Mihaljević, Doukoure, Krivičić, Salkić (od 82. Horvat), Sever (od 82. Laukžemis), Babić (od 90. Vukelić), Stevanović (od 61. Ndzengue).
* Rumeni kartoni: Stevanović, Nemanič, Sever, Mihaljević, Babić, Azinović.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so po slavju v Fazaneriji vpisali novo pomembno zmago, s katero so se na lestvici prebili pred današnjega tekmeca na sedmo mesto. Domžalam, ki so dobile sploh prvi dvoboj s Taborom v sezoni, je tri točke globoko v sodniškem dodatku zagotovil Senijad Ibričić s prostega strela.


Pri obeh ekipah je manjkalo nekaj nogometašev, pri domačih Nikola Vujadinović, Marco Da Silva, Gregor Sikošek, Jošt Urbančič, Mattias Käita in Tilen Klemenčič, pri gostih pa Denis Koauao, Marko Ristić in Mario Zebić, poškodovan je Dino Stančič, odšel pa je Rodrigue Bongongui.

Prvi polčas je minil brez zadetkov, čeprav so predvsem domači veliko poskušali, a bili nenatančni. V 29. minuti je Zeni Husmani zgrešil od daleč, v 33. se je izkazal David Šugić po prostem strelu Arnela Jakupovića, ta je v 45. minuti poskusil še iz bližine, vendar je Šugić žogo ujel, vmes pa je bil v 39. minuti nevaren še Senijad Ibričić. Gosti pa so nevarneje zagrozili v 14. minuti po strelu Leona Severja in v 17. po poskusu Kevina Doukoureja Grobryja.

Po ne posebej razburljivem uvodu v drugi polčas pa so v 65. minuti povedli domači nogometaši, potem ko je Matic Fink, ki je tik pred tem vstopil v igro, podal z leve strani v osrčje kazenskega prostora, tam pa je z glavo zadel Jakupović in dosegel sedmi zadetek sezone. Isti igralec je sprožil tudi v 72. minuti, a je bil premalo natančen, minuto zatem pa je Šugić posredoval po Ibričićevem poskusu iz bližine.

V 76. minuti je na drugi strani z glavo za malce zgrešil Marko Krivičić, ta pa je nato zgrešil še s strelom malce zunaj kazenskega prostora. V 87. minuti pa so se Sežanci razveselili izenačenja, potem ko je žogo po podaji z desne strani z volejem v mrežo pospravil Fahd Ndzengue.

V peti minuti sodniškega dodatka pa so Domžalčani prišli do zmagovitega zadetka, njegov avtor je bil Ibričić, ki je zadel s prostega strela. To je bil njegov deseti gol sezone.

Domžale bodo v 32. krogu v torek gostovale Celju, Tabor pa bo dva dni pozneje gostil Maribor.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike