favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 03.07.2020 20:25:07

Celjani v četrto le strli Bravo, ki je izgubil prvič v koledarskem letu

Martin Metelko
Nogometaši ljubljanskega Brava so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 1:2 (1:0).

Bravo - Celje 1:2 (1:0)
* Stadion Žak, sodniki: Vinčić, Klančnik, Gabrovec.
* Strelci: 1:0 A. Matko (6./11 m), 1:1 Lotrič (65.), 1:2 Vizinger (82.).
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Agboyi, Ogrinec (od 90. Mensah), A. Matko (od 85. Abdurahimi), Kramarič (od 81. Primc), Nukić, Baturina.
* Celje: Rozman, Marandici, Travner (od 46. Pungaršek), Zaletel, Kadušić, Štravs, Novak (od 90. Antanavičius), Lotrič, Kerin, Božić (od 90. Brecl), Vizinger.
* Rumeni kartoni: Baturina, Nukić, Abdurahimi, Agboyi; Travner, Božić.
* Rdeči karton: /.

V Šiški sta se še zadnjič v sezoni pomerili ekipi, ki sta po eni strani najprijetnejši presenečenji sezone, po drugi pa sta se na prejšnjih treh obračunih razšli z 2:2.

Tokrat pa se je ta niz prekinil, po boljšem drugem polčasu so zmagali Celjani, ki so hkrati Bravu zadali sploh prvi poraz v letu 2020. Celjani so se po 16. zmagi vodilni Olimpiji, ki ima tekmo manj, približali le na točko, Bravo pa po 12. porazu ostaja na varnem šestem mestu.

Ljubljančani, bili so brez Andraža Kirma, so dobili prvi polčas, potem ko so zadeli že v šesti minuti. Z bele pike - najstrožjo kazen so dobili domači zaradi prekrška nad Baturino - je bil uspešen Aljoša Matko, ki je zadel svoj enajsti gol sezone.

Tudi sicer so bili domači, ki so pozneje še enkrat zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko, konkretnejši, v enajsti minuti so merili čez gol, izjemno priložnost pa so zapravili v 37. minuti, ko je Sandi Ogrinec z devetih metrov zadel vratnico.



Celjani, ki so pogrešali Žana Benedičiča, Dušana Stojinovića, Žana Flisa, Josipa Ćalušića, Karla Plantaka in Roka Štrausa, so še najnevarneje zagrozili v 15. minuti, ko je Mitja Lotrič po kotu z desne sprožil z roba kazenskega prostora in za malenkost zgrešil cilj.

So pa Celjani znova zagrozili že v 47. minuti, ko je z glavo za malo zgrešil Ivan Božić. Obe ekipi sta pozneje prišli do nekaj strelov, ki pa so bili nenatančni, v 61. minuti pa je Lotrič v padcu žogo poslal mimo leve vratnice iz bližine.

Isti igralec pa je v 65. minuti dosegel svoj 16. gol sezone. Dario Vizinger je z leve podal na drugo stran kazenskega prostora, Lotrič pa je nato zadel z diagonalnim strelom. Vizinger je z enajsto podajo prevzel vodstvo med podajalci, eno manj ima prav Lotrič.

V 67. minuti je Jakob Novak sprožil močno s 30 metrov, a malce premalo natančno, v 72. je Luka Kerin zgrešil z glavo iz bližine, v 74. pa je podobno iz še lepšega položaja storil Vizinger.

V 76. minuti je na drugi strani močno, a preveč po sredini meril David Brekalo, dve minuti zatem pa je novo izvrstno celjsko priložnost iz bližine zapravil še Božić oziroma je dobro posredoval Igor Vekić.

V 82. minuti pa so Celjani prišli do preobrata, potem ko je zadel Vizinger z diagonalnim strelom malce z leve in dosegel svoj 20. gol sezone, s čimer je spet sam na vrhu lestvice strelcev.

Štiri minute pozneje se je izkazal Matjaž Rozman z obrambo po nevarnem Ogrinčevem strelu, v 89. minuti je Denis Marandici v zadnjem trenutku blokiral strel domačih, v drugi minuti sodniškega dodatka pa je Baturina zadel prečko vrat Celjanov.

Bravo bo v 32. krogu v sredo gostoval v Kidričevem, Celje pa bo dan prej gostilo Domžale.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike