Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

gs
gs
1 27.06.2020 13:28:04

Mile Ačimović o DERBIJU: Olimpiji TO prav nič NE POMAGA, državni PRVAK pa ...

Martin Metelko
Vsi nogometaši in nogometni privrženci že nestrpno čakajo na nedeljski večer, ko se nam v PLTS obeta prava nogometna poslastica.

Čas je spet, da se pomerita večna rivala, nedvomno bo potekal srdit boj, pa četudi na stadionu Stožice ne bo navijačev.

V nedeljski boj Olimpije in Maribora se je ozrl tudi nekdanji slovenski reprezentant Milenko Ačimović, ki pravi, da zmagovalec prvenstva ne bo odločen v nedeljo.

»Vsekakor be, saj tudi derbi med Olimpijo in Mariborom prinese le tri točke, podobno kot druga srečanja. Seveda gre za najbolj zanimivo tekmo za občinstvo, ljudje jo najbolj pričakujejo. Prepričan sem torej, da če dobimo zmagovalca derbija, ta še ne bo nujno na koncu okronan za prvaka. Res pa je, da zna boljši iz dvoboja dobiti močan psihološki naboj v nadaljevanju prvenstva, tako da derbi vidim kot močno psihološko iztočnico za preostanek prvenstva,« je dejal Ačimović.

Zaradi koronavirusa bodo tribune ljubljanskega stadiona samevale, kar zna biti tudi eden od odločilnih dejavnikov, kajti: »Olimpija sicer igra doma, a kaj ji to pomaga, če igra pred praznimi tribunami. V tem pogledu nima bistvene prednosti kot domačin. Prepričan sem, da je to ne bo preveč zmotilo v lovu na zmago. Ima odlično zasedbo, nekaj posameznikov, ki lahko s potezo preobrnejo potek srečanja,« je še dodal Milenko, ki tako prav zaradi tega več možnosti za zmago daje zeleno-belim.

Značke: ačimović, derbi

Članki iz rubrike