sveča Svet24.si

“Tragična nesreča v resničnem pomenu ...

tanja-žagar Svet24.si

Bo Tanja Žagar res kmalu potrebovala voziček za ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

sveča Svet24.si

“Tragična nesreča v resničnem pomenu ...

ratko mladic Necenzurirano

Sramoten molk ob Mladićevi obsodbi #kolumna

1_oto pestner Njena.si

Kako je Oto Pestner premagal trimestno številko ...

saša lendero Njena.si

Saša Lendero prihaja k sebi po dekliščini

gs
gs
1 27.06.2020 13:28:04

Mile Ačimović o DERBIJU: Olimpiji TO prav nič NE POMAGA, državni PRVAK pa ...

Martin Metelko
Vsi nogometaši in nogometni privrženci že nestrpno čakajo na nedeljski večer, ko se nam v PLTS obeta prava nogometna poslastica.

Čas je spet, da se pomerita večna rivala, nedvomno bo potekal srdit boj, pa četudi na stadionu Stožice ne bo navijačev.

V nedeljski boj Olimpije in Maribora se je ozrl tudi nekdanji slovenski reprezentant Milenko Ačimović, ki pravi, da zmagovalec prvenstva ne bo odločen v nedeljo.

»Vsekakor be, saj tudi derbi med Olimpijo in Mariborom prinese le tri točke, podobno kot druga srečanja. Seveda gre za najbolj zanimivo tekmo za občinstvo, ljudje jo najbolj pričakujejo. Prepričan sem torej, da če dobimo zmagovalca derbija, ta še ne bo nujno na koncu okronan za prvaka. Res pa je, da zna boljši iz dvoboja dobiti močan psihološki naboj v nadaljevanju prvenstva, tako da derbi vidim kot močno psihološko iztočnico za preostanek prvenstva,« je dejal Ačimović.

Zaradi koronavirusa bodo tribune ljubljanskega stadiona samevale, kar zna biti tudi eden od odločilnih dejavnikov, kajti: »Olimpija sicer igra doma, a kaj ji to pomaga, če igra pred praznimi tribunami. V tem pogledu nima bistvene prednosti kot domačin. Prepričan sem, da je to ne bo preveč zmotilo v lovu na zmago. Ima odlično zasedbo, nekaj posameznikov, ki lahko s potezo preobrnejo potek srečanja,« je še dodal Milenko, ki tako prav zaradi tega več možnosti za zmago daje zeleno-belim.

Značke: ačimović, derbi

Članki iz rubrike