sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 15.06.2020 15:52:17

Tega ni pričakoval nihče! Španska legenda močno presenetila s pismom za javnost: Odločil sem se, da ...

vszi
Nekdanji španski reprezentančni vratar Iker Casillas je odstopil od kandidature za predsednika španske nogometne zveze (RFEF). Sloviti čuvaj mreže je danes končal ugibanja o boju za prevzem vodilne vloge v španskem nogometu. Kot je sporočil, se ne bo potegoval za mesto predsednika zaradi epidemije novega koronavirusa, ki je zelo prizadela Španijo.

Casillas je februarja javno napovedal, da "namerava z ekipo sodelavcev kot predsednik zveze Španijo znova postaviti na sam vrh mednarodnega nogometa".

Po štirih mesecih pa je svoje ambicije končal. "Zaradi izjemnih družbenih, ekonomskih in zdravstvenih razmer, ki jih trpi naša država, sem se odločil, da bom odstopil od boja za najvišji položaj v španskem nogometu. Zaradi covida-19 so volitve novega predsednika zveze pristale na drugem mestu," je pojasnil Iker. Za posledicami covida-19 je v Španiji umrlo 27.000 ljudi.

Devetintridesetletni Casillas je v svoji dolgi poklicni karieri kar 167-krat zaigral za špansko reprezentanco in z njo dvakrat slavil na evropskem prvenstvu (2008, 2012) in enkrat na svetovnem prvenstvu (2010).



Večino svoje klubske kariere je preživel pri madridskemu Realu. Z njim je petkrat osvojil špansko prvenstvo, trikrat pa ligo prvakov.

"Sveti Iker" je leta 2015 prestopil v Porto, 1. maja lani pa je doživel srčni infarkt med treningom in od takrat ni odigral niti ene tekme. Osemnajstega februarja je napovedal, da bo zaradi kandidature za predsednika zveze obesil nogometne čevlje na klin. Za zdaj ni jasno, ali odločitev o koncu kandidature pomeni, da želi znova obuditi svojo poklicno kariero.

Volilna skupščina zveze RFEF bo predvidoma 17. avgusta. S Casillasovim umikom se zdajšnjemu predsedniku zveze Luisu Rubialesu, ki je predsedniški položaj prevzel leta 2018, nasmiha nov mandat, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Članki iz rubrike