Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

jb
jb
8 15.06.2020 13:57:16

Kdo bo NOVI TRENER Olimpije? Mandarić izbira med VEČJIM ŠTEVILOM kandidatov, favorit pa...

alesfevzer.com
Kdo bo novi trener Olimpije?

Čeprav je Olimpija še v četrtek v sporočilu za javnost zapisala, da Milan Mandarić ne razmišlja o menjavi trenerja in da so poročanja medijev o tem neresnična in izmišljena, je v ponedeljek Safet Hadžić dejansko ostal brez službe. Za Hadžića je bil na prvi pogled usoden poraz s Celjem, toda dejstvo je, da je bila njegova usoda bolj kot ne zapečatena že pred časom. Dejansko je Mandarić zgolj čakal na njegov prvi spodrsljaj; ko se je zgodil, ga je odpustil.

Ob tem se seveda poraja ključno vprašanje: kdo bo novi trener Olimpije? Kandidatov je po naših informacijah kar nekaj, v ožjem krogu naj bi bil tudi Ivan Vukomanović. Torej tisti Ivan Vukomanović, ki naj bi bil - tako Olimpija v četrtek - del medijskih izmišljotin in neresnic. No, kot smo poročali že tedaj: Vukomanović je bil s strani agentov dejansko ponujen Olimpiji, ki zdaj razmišlja tudi o njem. Seznam se s tem seveda ne konča, zgolj začne. Bi novi trener lahko postal Tomislav Ivković, s katerim je Mandarić sestankoval pred nekaj tedni? Ali pa morda Miloš Kostić, ki je po slovesu od Belgije brez kluba? Mandarić naj bi po informacijah naših hrvaških novinarskih kolegov razmišljal tudi o Goranu Sabliću, nekdanjemu nogometašu Hajduka in kijivskega Dinama. 40-letnik iz Sinja, od koder prihaja tudi Ante Vukušić, je kot trener vodil Split, Široki Brijeg in moldavski Šerif. Trenutno je brez službe. Vukomanović in Sablić naj bi bila ta hip sicer v vlogi favoritov za "končno zmago", a sta - dejstvo - dražja kot domači strokovnjaki.



Že včeraj zvečer so nekateri v Ljubljani z Olimpijo začeli povezovati tudi v Nemčiji vzgojenega Tomislava Stipića, ki pa ima pogodbo s Slavenom iz Koprivnice in tudi zaradi tega menda ni v ožjem krogu kandidatov. Čeravno ga ne gre povsem izključiti... Javnost medtem vedno glasneje navija tudi za Slavišo Stojanovića. Ta je bil v kombinacijah za prevzem Domžal, a je novi trener slednjih postal Dejan Djuranović. Bi Stojanovića lahko prepričal Mandarić? Kdo ve. A dejstvo je, da ga je leta 2018 že snubil, toda takrat, ko je službo potem dobil Ilija Stolica, se nista razšla na ravno najboljši način.

Kakorkoli, do preklica bo člansko ekipo vodil Hadžićev pomočnik Nikica Milenković. Toda na novega trenerja menda ne bo treba dolgo čakati. Morda bo beli dim iz ljubljanskega kluba prišel že danes.

Članki iz rubrike