tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

STA
STA
0 12.06.2020 14:40:34

Peklenski načrt Uefe: Ne boste verjeli, kakšno presenečenje po koroni čaka Iličića in preostale zvezde!

Profimedia
Kot kaže, bo letošnji finale nogometne lige prvakov dejansko potekal v Lizboni. Evropska nogometna zveza Uefa mora takšen načrt še potrditi, a naj bi bilo to še zgolj formalnost. O odločilnih fazah lige prvakov v Lizboni, finale bi bil 22. ali 23. avgusta, je v petkovi izdaji poročal nemški Bild.

Trditvam Bilda sledijo poročila tudi več drugih evropskih medijev v zadnjih dneh. Uradno obvestilo je pričakovati v sredo, 17. junija, ko se bo izvršni odbor UEFA sestal na videokonferenci in razpravljal o tem, kako sezono evropskega nogometa izpeljati kljub pandemiji novega koronavirusa.

Slovenski ljubitelji nogometa imajo oči uprte v Bergamo oziroma tamkajšnjo Atalanto, pri kateri blesti Kranjčan Josip Iličić in ki je že v četrtfinalu lige prvakov, avgusta pa bo zasedba z Iličićem na čelu skušala najverjetneje na Portugalskem spisati še kakšno pravljico.


Po poročanju medijev bodo 8. in 9. avgusta na sporedu preostale štiri povratne tekme osmine finala. Nadaljevanje bo potekalo po turnirskem sistemu, kar pomeni, da bodo klubi v četrtfinalu in polfinalu odigrali le po eno tekmo.
Finale bo 22. ali 23. avgusta. V Lizboni oziroma na Portugalskem je več stadionov z veliko zmogljivostjo, s 65.000 sedeži prednjači stadion luči, Estadio da Luz, ki je gostil finale Eura 2004 in ligo prvakov leta 2014, ter bližnji 50.000-sedežni Estadio Jose Alvalade, ki so ga uporabljali tudi na Euru 2004 in za finale pokala Uefa leta 2005.
Bild je še poročal, da se sklepne faze po kakovosti drugega tekmovanja v Evropi, evropske lige, nameravajo preseliti v Nemčijo, tekme pa se bodo igrale v regiji okoli Kölna na zahodu države, torej poleg Kölna še v Düsseldorfu, Gelsenkirchnu in Duisburgu. Ženska liga prvakov naj bi se po podobnem scenariju kot moškem igrala v Španiji. 
Letošnji finale lige prvakov bi moral biti v Istanbulu konec maja, a je bilo tekmovanje sredi marca prekinjeno zaradi pandemije koronavirusa, ki je pustošila po Evropi. Finale lige Europa je bilo predvideno v poljskem mestu Gdansk.

Članki iz rubrike