Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.06.2020 14:56:49
Deli članek:

KAAAJ?!? Nekdanji up Barcelone želel 200 ljudem plačati bivanje, odgovor hotelirjev pa ga je ZARES ŠOKIRAL

Profimedia

Imel je dobre namene, želel je pomagati.

Nogometaš Monaca Keita Balde, ki je pred tem nosil dres Lazia, sicer pa je mladinec Barcelone, je želel 200 brezdomcem oziroma migrantom v katalonski Lleidi plačati štirimesečno bivanje v hotelu in prehrano v tem času. V glavnem gre za njegove rojake, v Španiji rojeni nogometaš je namreč po poreklu Senegalec, za to reprezentanco tudi nastopa.

Številni obubožani Senegalci v Kataloniji nimajo strehe nad glavo, a nekateri med njimi celo delajo. Tudi med pandemijo koronavirusa niso imeli premora, a vsak dan po opravljenem delu čas preživljajo na ulici. Balde je nedavno senegalski vladi namenil 17 tisoč evrov pomoči za boj proti koronavirusu, tokrat je želel pomagati senegalskim brezdomcem v Kataloniji.

Balde je želel vnaprej plačati ves znesek, ponudbo poslal na številne hotele, a od večine (trinajstih) prejel negativen odgovor, nekateri pa se sploh niso odzvali. Prepričan je, da gre za rasizem, da hotelirji niso želeli sprejeti temnopoltih gostov. "Na žalost živimo v grdem sistemu, v katerem ne moreš dobiti namestitve ali česa drugega, če imaš kožo drugačne barve oziroma če prihajaš iz druge države. A ne bom se zaustivil ...," je dejal senegalski nogometaš.

Nekateri so bili celo neposredni, češ da ne želijo 50 črnih migrantov v svojem hotelu, drugi so imeli drugačne razloge, a povezane z rasizmom.

Doslej se je pozitivno odzval le en hotel na obrobju mesta.