Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
0 05.06.2020 15:18:52

PREHITEL MESSIJA! Cristiano Ronaldo se je zapisal v zgodovino, postal je prvi nogometaš, ki je ...

Profimedia
Nov presežek portugalskega zvezdnika, še en njegov mejnik.

Revija Forbes je včeraj objavila, da je Cristiano Ronaldo vstopil v prestižno družbo milijarderjev, to mu je uspelo kot prvemu nogometašu. Član Juventusa je tako postal komaj tretji športnik, ki je v času svoje kariere presegel magično mejo - pred njim sta to dosegla Tiger Woods (leta 2009) in Floyd Mayweather (2017).

Ronaldo je med 1. junijem 2019 in 1. junijem 2020, torej v zadnjem letu, zaslužil 105 milijonov dolarjev, med športniki je bil od njega v tem pogledu uspešnejši le teniški igralec Roger Federer (106,3). Vendar Portugalec je s temi dobrimi 100 milijoni presegel milijardo dolarjev. V njegovi 17-letni profesionalni karieri od skupnega zaslužka 650 milijonov dolarjev predstavlja plača, preostanek pa so številne sponzorske pogodbe. Tudi doživljenjska s športnim opremljevalcem Nike, takšno imata le še Michael Jordan in LeBron James.



Petintridesetletni Ronaldo je v zatonu svoje kariere, v Torinu letno zasluži 30 milijonov evrov, a pritok denarja s posli izven igrišča ne bo slabel.

Lionel Messi, ki je na lestvici zaslužkov v zadnjem letu le za mesto zaostal za Ronaldom, naj bi milijardo v celotni karieri dosegel v naslednjem letu, še preden se mu bo iztekla pogodba z Barcelono.

Članki iz rubrike