stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
11 05.06.2020 10:34:44

ČEFERINOVO SPOROČILO trese vse! Vsaka PODPORA TEMU BOJU mora biti nekaznovana in jo razumemo kot ...

Aleksander Čeferin je spregovoril o boju proti rasizmu.

Po nasilni smrti temnopoltega Američana Georgea Floyda, ki ga je ubil belopolti policist po tem, ko je klečal na njegovem vratu in Floyd ni mogel več dihati, so v ZDA izbruhnili številni protesti proti rasizmu.

Tudi mnogi nogometaši so ob tem izkazali solidarnost preminulemu Floydu in še glasneje opozorili na rasizem, o tej pereči temi pa je spregovoril tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Pojavila se je namreč debata o tem, ali bi nogometaši, ki izražajo podporo Floydu in boju proti rasizmu z napisi in gestami, morali biti kaznovani. Tako velevajo pravila nogometnih lig za primere političnih in osebnih sporočil, nemška liga je celo že sprožila postopek proti štirim nogometašem. 

Vendar pa je Čeferin jasen, da je stvar zdaj drugačna: "Nogomet je šport, ki spodbuja strpnost in pravičnost. To so iste vrednote, ki so jih sprejeli tisti, ki izkazujejo solidarnost do Georgea Floyda. Če bo nogometaš v naših tekmovanjih poslal sporočilo ali izkazal gesto in tako pozval k enakopravnosti ljudi, ta gesta ne bo kaznovana, temveč jo bomo razumeli kot gesto v skladu z ničelno toleranco Uefe proti rasizmu," je razkril Čeferin in dal jasno vedeti, da igralcev ne bodo kaznovali. Ravno nasprotno. 

Članki iz rubrike