Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 26.05.2020 07:28:35

Razkritje SLOVENSKEGA nogometaša, ki je zbolel za KORONAVIRUSOM: Bil sem res živčen, bal sem se, da ...

Jurij Kodrun
Prvi slovenski nogometaš, ki se je okužil s koronavirusom, je bil Žiga Škoflek. Krilni napadalec ruskega prvoligaša Orenburga sploh ni vedel, da je v zadnjih tednih prebolel bolezen covid-19, ki je zaustavila športni svet.

Simptomov namreč ni imel. Na testiranju pred vrnitvijo na treninge so mu povedali, da so izvidi pokazali prisotnost protiteles, kar pomeni, da je bil že okužen s koronavirusom. Čeprav ni več prenašalec, je moral 25-letnik iz Vojnika prisilno še na dodaten dvotedenski premor. Kljub temu ostaja optimist in že komaj čaka, da se vrne na treninge in tekme. Prvenstvo naj bi se v Rusiji nadaljevalo 21. junija.

"Slišali smo, da ste preboleli koronavirus," smo simpatičnega Žigo Škofleka pozdravili, ko smo ga priklicali na telefon. Z nasmeškom nam je vse skupaj potrdil. "Res je. To sem tudi jaz izvedel pred nekaj dnevi, ko smo šli na testiranje. Imel sem ga (koronavirus, op. p.) že pred nekaj časa, zdaj pa sem nanj imun, ker so se v mojem telesu razvila protitelesa. A zaradi preventive še ne smem trenirati z moštvom. Pred tremi dnevi so se začeli treningi, jaz pa sem že dober teden dni v karanteni. Komaj čakam, da se to konča in lahko spet začnem trenirati," nam je odvrnil krilni napadalec ruskega prvoligaša Orenburga. Kot je priznal, ga je rezultat izvida presenetil, kar malce šokiral. "Bil sem res živčen, ta informacija me je močno presenetila, saj nisem imel nobenih simptomov; nisem imel vročine, nisem kašljal, nisem se slabo počutil, nisem bil utrujen. Še posebej neprijetno mi je bilo zato, ker nisem vedel, kaj si bodo mislili soigralci. Na testiranju smo bili namreč vsi skupaj, zato me je bilo malce strah, da ne bi koga okužil. Toda od zdravnikov sem izvedel, da nisem več prenašalec, zato sem se pomiril in vse skupaj sprejel," nam je svoje občutke opisal Škoflek, ki se je seveda zbal tudi za svoje najbližje: "Punca je bila ves čas z menoj v Rusiji, zato me je bilo strah, da sem okužbo prenesel nanjo. No, verjetno je tudi ona imela koronavirus, vendar tudi ona ni kazala nikakršnih znakov. Počutil bi se zelo krivega, če bi to prenesel na koga od družinskih članov."

CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike