Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 25.05.2020 21:18:36

Zakladnik DFB opozarja na možnost bankrota zveze

Reuters
Zakladnik Nemške nogometne zveze (DFB) Stephan Osnabrügge je opozoril, da bi kriza ob pandemiji novega koronavirusa lahko ogrozila obstoj DFB.

"DFB je v največji krizi v zadnjem obdobju," je dejal Osnabrügge na sestanku zveze. Dejal je, da morajo narediti dolgoročne reze, če se želijo izogniti najslabšemu scenariju, po katerem bi DFB prejela 96,5 milijona evrov manj, kot so predvideli lani in kar bi pomenilo izgubo v višini 77 milijonov evrov. Vse, razen 13,8 milijona evrov, bi od omenjene številke pokrili s finančnimi rezervami zveze.

DFB se otepa odpuščanju, a nekaj zaposlenih je na čakanju od 1. maja. Načrtovan dvig plač je zaenkrat ustavljen, DFB se je celo dogovoril o 10- do 30-odstotnem znižanju.



Predsednik DFB Fritz Keller pa je pozval k omejevanju plač nogometašev. "Nogomet se mora naučiti lekcije, potrebuje boljši finančni nadzor in omejitve plač igralcev, če želi zadržati navijače," je dejal Keller. "Poklicni nogomet moramo pripeljati k ljudem, v njihov vsakodnevni svet. Zato potrebujemo boljši finančni nadzor in, da, tudi omejitev plač. Iz svojih napak se moramo kaj naučiti, saj je ta kriza priložnost za restrukturiranje nogometa," je še dodal.

DFB, največja športna zveza v Nemčiji, ima sicer 7,1 milijona članov s 149.735 registriranimi ekipami, ki igrajo v 24.544 klubih.

Članki iz rubrike