Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

sta
sta
0 21.05.2020 20:14:21

Manchester United zaradi televizijskih pravic ob 22 milijonov

Angleški nogometni prvoligaš Manchester United pričakuje, da bi tudi v primeru nadaljevanja prvenstva za zaprtimi vrati lahko le zaradi televizijskih pravic izgubil 22 milijonov evrov. Angleška prva liga je bila tako kot večina prvenstev zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena sredi marca.

United, ki je optimističen glede nadaljevanja sezone prihodnji mesec, se je ta teden v manjših skupinah vrnil na treninge, tako kot še nekaj elitnih angleških klubov.

Do prekinitve lige je prišlo 13. marca, klubi pa bi lahko skupno morali lastnikom televizijskih pravic plačati 340 milijonov funtov (379 milijonov evrov), ker tekme niso bile odigrane po prvotnem načrtu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Zaradi zamude pri igranju tekem, ki jo je povzročil novi koronavirus, pričakujemo, da bodo prihodki za dokončanje sezone 2019/20 manjši. Pogovori s televizijskimi postajami še potekajo. Pri Manchester Unitedu pričakujemo, da bodo prihodki od televizijskih pravic manjši za okoli 20 milijonov funtov (22 milijonov evrov) za celotno sezono 38 tekem," je dejal Unitedov finančni direktor Cliff Baty.



United bo tako kot drugi klubi ostal tudi brez prihodkov na dan tekem, saj bodo te v primeru nadaljevanja sezone odigrane za zaprtimi vrati.

Rdeči vragi so sicer v torek sporočil, da bodo navijačem vrnili denar od vstopnic za preostale domače tekme.

So pa iz kluba sporočili še, da bodo denarne rezerve v višini 90 milijonov funtov (100 milijonov evrov) zadoščale za podporo klubu v teh težkih časih.

Članki iz rubrike