mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 19.05.2020 21:50:41

V Italiji začeli skupinske treninge, o nadaljevanju serie A 28. maja

Profimedia
Italijanski nogometni klubi imajo zdaj vendarle dovoljenje, da lahko igralci opravljajo skupne treninge brez dodatnih omejitev, je povedal minister za šport Vincenzo Spadafora v pogovoru za televizijo Rai.

Po prvotnih načrtih bi morali v Italiji skupinske treninge začeti v ponedeljek, a se je zapletlo zaradi zahtev italijanske politike po ohranjanju karantene, če bi med testiranji odkrili nov primer okužbe novega koronavirusa med nogometaši. Zdaj je ta ukrep nekoliko milejši. Če bodo pri katerem od nogometašev odkrili okužbo, bo moral v osamitev samo okuženi, ne pa tudi njegovi soigralci.

"Zelo dobro je, da se lahko treningi nadaljujejo. Preučili smo vse možnosti in prišli do dogovora, da lahko nogometaši začnejo skupne treninge, pri tem pa ni potrebno, da ostajajo v izolaciji v pripravljalnih središčih," je dejal minister. Po novem bodo tako lahko nogometaši po treningih zapustili vadbene centre in odšli domov.


Individualni treningi so v tej državi sicer dovoljeni od 4. maja, potem ko se je nogomet v Italiji zaradi epimedije povsem ustavil že 9. marca.

Načrti, da bi ligo nadaljevali sredi junija, pa so tudi še aktualni, je dodal minister. Dejal je, da je za 28. maj sklical sestanek s predsednikom italijanske zveze Figc in vodstvom italijanske lige: "Takrat bomo imeli vse potrebne podatke, da se bomo lahko odločili o tem, ali in kdaj se bo liga lahko nadaljevala."

V Italiji so sicer vsa tekmovanja prepovedana do 14. julija, v vodstvu serie A pa se ogrevajo za začetek že 13. julija, če bo vlada do takrat še dodatno sprostila ukrepe.

Članki iz rubrike