900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 19.05.2020 20:26:28

BAYERN bo lahko igral pokalno tekmo doma

Profimedia
Potem ko so v Nemčiji kot prvi v Evropi med večjimi ligami sprostili nogometno delovanje, se zdaj ukrepi, povezani s koronakrizo, še naprej rahljajo. Bavarska zvezna vlada je dovolila izvedbo polfinalne tekme nemškega pokala med Bayernom in Eintrachtom v bavarski prestolnici.

Tekma, ki bi sicer morala biti že 21. aprila, a jo je nemška zveza po ustavitvi vseh športnih dejavnosti v državi prestavila, bo lahko potekala na stadionu Allianz Arena. A tako kot velja za tekme bundeslige, bo stadion prazen tudi na pokalni tekmi, saj gledalci v Nemčiji še ne morejo na prireditve s toliko obiskovalci.


Na Bavarskem so sicer pri izdajanju dovoljenj za nogomet prehiteli tudi zvezne oblasti. Dovolili so tudi igranje v tretji ligi in v ženski ligi, za ti tekmovanji v Nemčiji še ni splošnega dovoljenja, za zdaj igrajo le v prvi in drugi bundesligi.

Pokalna tekma na praznem stadionu Allianz Arena bo predvidoma 9. ali 10. julija. Usoda izvedbe drugega polfinala med Saarbrücknom in Bayerjem iz Leverkusna je še negotova, saj oblasti v Posarju še niso izdale dovoljenja za to tekmo domače ekipe, ki sicer igra v regionalni ligi.

Članki iz rubrike