ženska pav Dobra karma

V vašem astro znaku prebiva žival. Preverite, ...

david-urankar, jan-plestenjak Svet24.si

Presenečenje: Plestenjak se umika z glasbene ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Čevapčiči Svet24.si

Če ste zamrznili te čevapčiče in nabodalca, ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 18.05.2020 16:45:02

Tudi na Škotskem so se vdali! Prvaki so postali ...

Celtic je devetič zaporedoma prvak Škotske, je odločila tamkajšnja nogometna zveza. Ob prekinitvi zaradi izbruha novega koronavirusa je imel Celtic trinajst točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, do konca prvenstva pa je ostalo še osem krogov.

Celtic je s tem izenačil škotski rekord po številu zaporednih naslovov. Drugo mesto je osvojil Rangers, na zadnjem pa je končal Hearts, ki se bo moral preseliti v nižji rang tekmovanja, če zveza ne bo spremenila sistema tekmovanja ali razširila prve lige.

Odločitev je vodstvo lige sprejelo po pogovorih z vsemi dvanajstimi klubi prve lige. Ti so bili enotni, da nima smisla nadaljevati prvenstva, saj bi bili stroški testiranj in preostalih ukrepov za preprečitev širjenja okužb previsoki. Hkrati so izpostavili dejstvo, da se mnogim igralcem z majem oziroma junijem iztečejo pogodbe.

"Ta odločitev nam omogoča, da klubom zdaj razdelimo približno osem milijonov evrov in jim s tem pomagamo pri preživetju težkih časov," je zapisala škotska nogometna zveza.

Od večjih evropskih lig so enako ravnali tudi v Franciji, Belgiji in na Nizozemskem, medtem ko večina preostalih še čaka, vključno s Slovenijo, nemška liga pa se je začela že ta konec tedna.

Značke: celtic, škotska

Članki iz rubrike