ženska pav Dobra karma

V vašem astro znaku prebiva žival. Preverite, ...

kamela, kamelji mladič Svet24.si

V ljubljanskem živalskem vrtu so dobili mladiče

žabjak, romsko naselje Reporter.si

Ko so gasilci po gašenju zapuščali naselje ...

Čevapčiči Svet24.si

Če ste zamrznili te čevapčiče in nabodalca, ...

DONIRAJ Necenzurirano

Prve državne donacije za Janševe medije

Natalija Verboten ob bazenu Odkrito.si

Natalija Verboten: "Že tretji mesec smo v popolni...

glasba 89 Njena.si

Usodno vino: Nina in Martin spet skupaj

nu
nu
0 18.05.2020 16:17:35

TAKO SO NAMEŠČALI TEKME! Nekdanja člana Reala OSUMLJENA, tu so neposredni dokazi

Reuters
Preiskava je v polnem teku, v javnost pa so prišle podrobnosti dogovarjanja o izidih.

Pod drobnogledom so tekme Valencia – Huesca, Valencia – Valladolid, Villarreal – Getafe in Betis – Huesca iz sezone 2018/19. Nekdanji mladinec kraljevega kluba Carlos Aranda in dolgoletni član tega kluba ter tudi španski reprezentant Raul Bravo sta osumljena, da sta organizirala kriminalno združbo. Preiskovalci sumijo, da je v nečedne posle vpleten klub Getafe, ki se je na sporni tekmi zadnjega kroga španskega prvenstva pomeril z Villarrealom.

Na osnovi prisluškovanja sta policija in tožilstvo prišla do posnetkov dogovarjanja. Sedem igralcev Villarreala je prejelo ponudbo v višini 1,8 milijona evrov za poraz na prej omenjeni tekmi, napadalec Getafeja Jorge Molina pa naj bi za to vedel. To je bila operacija 'Oikos', časnik 'Cadena Cope' pa je nedavno objavila transkript pogovora med Arando in Pacom Estebanom, nekdanjega člana Elcheja, ki je potem vzpostavil stik z Mihelom Tenio, trenerjem mlajših kategorij Villarreala.

"Kako dobro se razumeš s kapetanom Getafeja? Pozanimaj se, ali so se dogovorili, in dobil boš denar za počitnice," so bile besede Arande. Esteban mu je odvrnil, da se s kapetanom Molino dobro poznata in da pričakuje njegov klic.


"Dali vam bomo po 10 tisočakov, morda celo več. Odvisno od kvote. Stavili smo 100.000 evrov na enko. Če iz tega naredimo še več denarja, boste morda tudi vi prejeli več," je v pogovoru, ki so mu prisluškovali, Aranda med drugim dejal Estebanu.

raul bravo
Reuters


Tekma se je na koncu končala brez zmagovalca (2:2). Getafe je ostal brez četrtega mesta, ki bi mu prinesel uvrstitev v kvalifikacije za ligo prvakov. To je naposled uspelo Valencii, ki je z 2:0 premagala Valladolid - v tekmi, ki jo ravno tako preiskujejo. Predmet preiskave je še tekma Valencie s Huesco v zaključku sezone ter obračun Betisa in Huesce, zaradi velikih vplačil na zmago domačega moštva.

Maja 2019 so španski organi pregona prijeli 11 oseb, ki so osumljene nameščanja tekem, med njimi je tudi predsednik Huesce.

Značke: stave, španija, afera, real

Članki iz rubrike