stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 07.05.2020 16:17:19

Predsednik se NOČE SPRIJAZNITI: Samo na napačni poti

Reuters
Predsednik Lyona Jean-Michel Aulas, se ni sprijaznil z odločitvijo francoske lige, ki je sezono 2019/20 zaradi novega koronavirusa končala predčasno. Prepričan je, da bi sezono lahko nadaljevali septembra.

"Smo na napačni poti. Mogoče še ni prepozno ..." je Aulas povedal v četrtkovi izdaji športnega dnevnika L'Equipe.

Predsednik Lyona za zgled postavlja načrtovano nadaljevanje nemške bundeslige, kar po njegovem kaže, da bi lahko nadaljevali tudi francosko ligo, namesto da so jo končali.


Aulas je dejal, da bodo stroški prekinjene sezone za klube znašali 700 milijonov evrov, kar jih bo spravilo v katastrofalen položaj. Ob tem je že pred časom napovedal, da bo odločitev o koncu sezone izpodbijal na sodišču, vendar pa v najnovejših izjavah te možnosti ni več omenjal.

Odločitev o koncu sezone je za Lyon sila nespodbudna, saj je ostal brez nastopa v evropski ligi. Sedemkratni prvak je predčasno končano prvenstvo sklenil na sedmem mestu, zunaj položajev, ki omogočajo igranje v Evropi. Zaradi tega naj bi klub neposredno utrpel več milijonov evrov škode.

Amiens, ki ga trenira Slovenec Luka Elsner, 19. na lestvici, bo ob zadnjemu, 20. Toulousu izpadel v drugo ligo. V ligo prvakov sta se uvrstila prvak PSG in drugi Marseille, tretji Rennes bo igral kvalifikacije za LP, Lille in najbrž še Reims ter Nica, če ne bodo izpeljali pokalnega finala in ligaškega, pa bi se uvrstili v evropsko ligo.

Članki iz rubrike