Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
07.05.2020 12:05:49
Deli članek:

OGLASIL se je ALEŠ MERTELJ: Res je, bil sem na KRAJU NESREČE, ampak …

Jurij Kodrun

Izkušeni vezist velikega srca noče poveličevati svoje vloge.

Kot smo poročali, se je v sredo popoldne v štajerski prestolnici v neposredni bližini Pohorske kavarne zgodila nesreča, v kateri sta bila udeležena noseča ženska in kolesar. Ženska naj bi stala med bočno parkiranimi avtomobili nasproti kavarne, ko je stopila na cesto, v tistem trenutku pa je mimo pripeljal kolesar in trčil vanjo. Oba sta padla na tla in se poškodovala, oba naj bi tudi prepeljali v UKC Maribor.

Nesrečo so za maribor24.si potrdili tudi na Policijski postaji Maribor, zgodba pa ima tudi športni pridih. V času nesreče se je namreč blizu sprehajal zdajšnji nogometaš Triglava in legenda vijoličastih Aleš Mertelj. S soprogo sta korakala ob vznožju Pohorja, ko sta zagledala neprijeten prizor dveh poškodovanih oseb. Očividci so nam sporočili, da naj bi bil ravno nekdanji mariborski podkapetan tisti, ki je prvi obema priskočil na pomoč. Med drugim je stekel v Pohorsko kavarno po brisačo, obrisal nekaj krvi s kolesarja in pomagal visoko noseči ženski, ki naj bi bila v veselem pričakovanju dvojčkov ter počakal do prihoda reševalcev.

Ker ga poznamo kot izjemno korektnega igralca širokega srca, njegovo seveda hvale vredno početje kakopak ni presenetljivo, toda izkušeni vezist svoji vlogi vendarle noče pripisovati prevelikega pomena. "Res je, da sem bil na kraju nesreče med prvimi ter priskrbel brisačo. Tu pa se moja vloga konča. Prvo pomoč so nudili drugi, ki so bili tam pred mano in so imeli ustrezne pripomočke. Upam da so vsi udeleženci nesreče v redu ter zdravi!" je sporočil Aleš Mertelj.