boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 03.05.2020 12:40:38

Tudi Srbi predstavili načrte: Naslednji teden se začnejo treningi, s tekmami je pa takole ...

Reuters
Srbski ekipni športniki bodo od ponedeljka naprej znova lahko trenirali na prostem, v skupinah z največ desetimi osebami. To je prvi korak k dolgo željnemu nadaljevanju tekmovanj, ki so se prekinila zaradi pandemije novega koronavirusa, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Najprej se bodo na treninge vrnili nogometaši. Klubi na čelu s Crveno zvezdo in Partizanom bodo po mesecu in pol znova odprli prostore svojih stadionov. Glede na trenutno stanje kaže, da se bosta prva nogometna liga in pokal lahko zaključila na igrišču, a bodo v prvenstvu najverjetneje odigrali le preostale štiri kroge prvega dela brez kasnejših lig za prvaka in obstanek.

O zaključku sezone se morajo v Srbiji odločiti najpozneje do 25. maja, prve tekme za zaprtimi vrati pa bi lahko potekale že konec maja ali v začetku junija.

Stanje pa je veliko težje v ekipnih dvoranskih športih, kot sta košarka in rokomet, saj treningi v zaprtih prostih še naprej ostajajo prepovedani. V odbojki so tako v Srbiji že razglasili prvaka za letošnjo sezono, to sta postala Vojvodina pri moških in Tent pri ženskah.



Največ vprašanj se pojavlja, kaj bo s košarkarsko ligo Aba, v kateri igrajo tudi slovenski klubi Cedevita Olimpija, Koper Primorska in Krka. Zaključek bo odvisen od razpleta evrolige in evropskega pokala. Tanjug piše, da je košarka tudi drugače postavljena pred največ težav, saj so se tujci vrnili domov in Američani so že napovedali, da se v letošnji sezoni ne nameravajo vrniti, ker bi tako lahko ogrozili dogovore za prihodnjo sezono.

Kaj bo s košarko, bo sicer znano najpozneje do 24. maja. Zvezda in Partizan bosta mogoče izkoristila možnost treningov na prostem, a državno prvenstvo bo skoraj gotovo ostalo brez prvaka za sezono 2019/20.

Veliko odprtih vprašanj pa ostaja tudi v vaterpolu, ki je sicer po mnenju strokovnjakov zaradi prisotnosti klora v vodi eden najvarnejših športov pred novim koronavirusom.

Članki iz rubrike