boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
1 03.05.2020 09:50:03

Hude obtožbe nogometaša iz BUNDESLIGE! Postavil jih je na laž in razkril RESNICO: Z njim sem vadil v paru

Twitter
Po potrjenih treh okužbah z novim koronavirusom v vrstah nemškega nogometnega kluba Kölna se je v intervjuju oglasil belgijski nogometaš Kölna Birger Verstraete in dejal, da bi bilo po nedavnih dogodkih naivno nadaljevati sezono, poroča Nemška tiskovna agencija (dpa).

V pogovoru za belgijski časnik Het Laatste Niews je 26-letni nogometaš dejal, da bi morala biti skrb za zdravje nogometašev na prvem mestu. Zavrnil pa je trditev, da s tremi okuženimi predstavniki kluba nihče od preostalih igralcev ni prišel v stik. Po njegovih navedbah naj bi bil okužen fizioterapevt moštva.

"Fizioterapevt je član osebja, ki je tako mene kot soigralce zdravil več tednov, z enim od dveh okuženih igralcev pa sem vadil v paru tudi sam," je dodal Verstraete.

"Ukrepi po testih so bili nepremišljeni, pravila lige pa ohlapna," še pravi. Zdi se mu bizarno, da igralci niso v karanteni in da nadaljujejo s treningi pred morebitnim nadaljevanjem bundeslige.


"Ne razmišljam o nogometu. Bolj razmišljam o tem, da se je virus razširil. Naivno bi bilo nadaljevati sezono," je za konec intervjuja dejal Belgijec, ki ga skrbi predvsem za svojo družino in dekle. Obenem je prepričan, da bi v anonimni anketi velika večina nogometašev glasovala za predčasni konec sezone.

V soboto zvečer se je o tem opredelil tudi nemški minister za šport in notranje zadeve Horst Seehofer. Pravi, da podpira nadaljevanje bundeslige. "Menim, da je ponovni začetek lige v maju mogoč," je dejal za nemški Bild tri dni pred zasedanjem nemških oblasti o nogometu in športu nasploh.

Seehofer, ki pri tem vprašanju igra pomembno vlogo, saj vodi več resorjev, je poudaril, da se morajo nogometaši držati številnih pogojev in pravil. "Seveda obstaja nevarnost, da sezona ne bo izpeljana. Če se pojavi okužba z novim koronavirusom v klubu, morajo namreč vsi v karanteno za dva tedna, vključno z moštvom, s katerim so igrali prvenstveno tekmo," je še dodal nemški notranji minister.

V soboto je klubski zdravnik Kölna Paul Klein potrdil, da bodo preostali nogometaši še naprej trenirali, trije okuženi, ki sicer ne kažejo znakov covida-19, pa so že v karanteni, kar je med drugim protokol bundeslige v dogovoru s strokovnjaki iz zdravstva. Po dveh tednih jih bodo še enkrat testirali, preden se bodo lahko vrnili k vadbi, je poročala dpa.

Članki iz rubrike