asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
0 03.05.2020 12:19:41

KAAAJ?! Konec zaradi POZITIVNIH TESTOV? Ne, to je DOBRA NOVICA, da bomo začeli IGRATI! Glejte to ...

Profimedia
To so pač Nemci. Tudi tako lahko komentiramo najnovejše dogajanje okrog bundeslige.

Ko so v sobotno trije člani Kölna, ki nimajo nikakršnih simptomov, dobili pozitiven test in odkrili, da so okuženi z novim koronavirusom, je marsikdo mislil, da je to konec sanj o nadaljevanju sezone v nemški bundesligi. A njen uradni predstavnik je prepričan, da velja ravno nasprotno. "Sliši se čudno. A to, da smo odkrili te tri pozitivne, jemljemo kot dobro novico v naših prizadevanjih za ponovni zagon lige. Ti pozitivni testi nam bodo pomagali na poti do našega cilja, o tem sem trdno prepričan." 

Kako? Zakaj? Sliši se nekoliko nerazumljivo, a nemška logika je jasna. "Mi ne trdimo, da ne more nihče zboleti. To bi bilo noro trditi. Smo pa prepričani, da lahko pozitivne s testiranjem izločimo in da bodo igrali zgolj zdravi. Zdaj le potrjujemo, da smo tega res sposobni. Na vse skupaj gledam zelo pozitivno," je še dejal predstavnik za stike z javnostmi, z njim pa se strinja zdravniški šef bundeslige Tim Meyer: "Naš protokol je tako dober, da smo prepričani, da bodo nogometaši opravljali svoj poklic z najboljšo mogočo zaščito," trdi. 

In nadaljuje: "Zelo malo verjetno je, da testiraš več kot 1000 ljudi, ki so povezani z nemškimi klubi, in da nihče ne bi bil pozitiven. To je statistično skoraj nemogoče. Pomembno je, da lahko vse pozitivne najdemo. Pomembno je, da imamo tako dober protokol, da bo šlo za enega najbolj varnih poklicev v celotni državi in da bo možnost za prenos kakršnekoli infekcije manjša kot kjerkoli." Pa si mislite, kar si hočete.  

Značke: bundesliga, koln

Članki iz rubrike