tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Vili Resnik Njena.si

Vili Resnik ni nikoli želel postati pevec

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

nu
nu
39 15.04.2020 09:45:36

Naravnost V SRCE: ČEFERIN v slovenski politiki?! To RAZKRITJE pove vse, zdaj ni nobenih dvomov!

Profimedia
Kako zelo enega najbolj vplivnih Slovencev mika vstop v politiko?

Brez dvoma je Aleksander Čeferin v tem trenutku najbolj vpliven Slovenec. Kot predsednik Uefe zaseda enega najpomembnejših položajev v svetu športa, v času krize, ki jo je povzročila pandemija koronavirusa, pa se je vrnil v Slovenijo. A tukaj ne sedi zgolj križem rok, Sloveniji pomaga po najboljših močeh, s svojimi poznanstvi pa je deželi na sončni strani Alp priskrbel že kar nekaj medicinske opreme, ki jo je Sloveniji že kritično primanjkovalo.

V odmevnem intervjuju, ki ste ga na naših straneh in v Ekipi SN prebrali pred dnevi, je spregovoril tudi o tej pomoči, še posebej pa so odmevali njegovi 'nasveti' slovenskim politikom. Zmotila ga je predvsem črnogledost in odsotnost spodbudnih besed. Marsikdo si ga je želel videti v slovenski politiki, spet drugi so ga ostro napadli in mu očitali, da je eden glavnih krivcev za pandemijo, saj naj bi kot predsednik Uefe moral posredovati in prej prekiniti evropska nogometna tekmovanja.

O tem je za Delo spregovoril kar njegov oče Peter, ki je bil zelo neposreden. "Najprej moram povedati, da sem intervju prebral in se mi je zdel zelo dober," je izrekel pohvalo tako našim kolegom s tiskane izdaje kot svojemu sinu in nadaljeval: "Aleksander je povedal svoje mnenje o neki specifični situaciji, ki se dogaja, in kolikor je meni kot pravniku in izkušenemu človeku znano, to ni prepovedano. Aleksander je eden od mojih treh otrok in seveda ga poznam bolje kot drugi. Če kdo misli, da ga bo prestrašil z nesmiselnimi obtožbami, če kdo misli, da ga bo utišal ali naredil živčnega, potem se zelo moti. Prej nasprotno. Kdor ga pozna, tudi ve, da ne bi nikoli dopuščal, da bi ga kdo 'pripravljal iz ozadja' in da je bil vedno neodvisen, kar seveda moti tiste, ki želijo imeti ob sebi ubogljive ljudi. Ker pa Aleksandra tako dobro poznam in se v družini veliko pogovarjamo, lahko pravzaprav z gotovostjo rečem, da ga vstop v slovensko politiko ne zanima. Nekateri si ne predstavljajo, kaj v svetu pomeni funkcija predsednika Uefe. Aleksander lahko Sloveniji veliko bolj pomaga s te pozicije kot s kakšne politične. In to je tudi dokazal."

Članki iz rubrike