Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 15.04.2020 09:42:00

Nekdnji ljubljenec navijačev Dare VRŠIČ o 'pretresu' v Mariboru: Imam občutek, da je vse malo STRAH! Zakaj? Zato, ker bo ...

Jurij Kodrun
Potem ko po izteku pogodbe v Ljudskem vrtu z njim niso podaljšali sodelovanja, je marsikdo pomislil, da bi utegnil Dare Vršič končati profesionalno kariero, toda sam na takšen scenarij ni želel niti pomisliti. Nove izzive je našel na Bonifiki, kjer se je nekoč že veselil naslova prvaka, zdaj pa je njegovo poslanstvo Koper vrniti med elito.

Vsekakor bi bil greh, če se ne bi dotaknili njegovega nekdanjega kluba; še pred kratkim sta odmevala velika kadrovska premika v Mariboru. Najprej je odšel Darko Milanič, nakar je kot strela z jasnega udarilo, da se je po skoraj 13 letih pod Kalvarijo s položaja športnega direktorja umaknil Zlatko Zahović. "Tako sta se odločila in to je to. Očitno sta ocenila, da je čas za odhod, in to tudi storila. Vsaka zgodba se enkrat konča, nič ne traja večno, v daljšem časovnem obdobju se ljudje drug drugega tudi naveličamo. Čas je za nove izzive; tako za Zlatka Zahovića in Darka Milaniča kot za klub. Dejstvo je, da so bili rezultati vrhunski, letvica je postavljena visoko, in ko je tako, se hitro zgodi, da okolica ni zadovoljna z ničimer več. Jasno je, da sta gospoda ogromno naredila za pravzaprav majhen klub. Zlatko Zahović je svoje poslanstvo začel z ničle, Maribor je bil na robu prepada in ni treba posebej razpredati, kaj vse so vijoličasti dosegli z njim v glavni vlogi. Znanje in izkušnje so nesporni, kakšen bo Maribor v prihodnje, pa je nehvaležno napovedovati. Imam občutek, da je vse, ki so v klub tako ali drugače vpeti  ali z njim povezani, malce strah tudi zaradi nastalih razmer. Menim, da se bo proračun znižal, finančna kakovost igralskega kadra se bo zmanjšala. Ampak ne glede na vse je Maribor stalnica v slovenskem vrhu in tako bo tudi ostalo. Verjamem, da se lahko v primeru nadaljevanja tekem še vedno povzpne na vrh tudi v tej sezoni."

CELOTEN POGOVOV Z DARETOM VRŠIČEM O ŽIVLJENJU V KARANTENI, O NIŽANJU PLAČ V KOPRU IN O PRIHODNOSTI SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Značke: dare-vršič, koper

Članki iz rubrike