andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
1 09.04.2020 13:45:29

Nekdanji reprezentant in član Juventusa objavil ZEMLJEVID ZAPORA! Poglejte, tam je moj oče ... (FOTO)

Profimedia
Danes 40-letnega Vincenza Iaquinto že dalj časa povezujejo z mafijo, a se je sam pred enim letom uspel rešiti sence nečednih poslov. Potem ko je policija pri njegovem očetu našla orožje (domnevno od obeh) in oba obtožila sodelovanja z mafijo, je bil nekdanji italijanski reprezentant namreč obsojen na dve leti zapora. A s ponovnim postopkom oproščen, ne pa tudi oče, ki bo v zaporu glede na starost (70 let) bržčas do konca življenja.

Oče Vincenza je bil osbojen na 19 let za zapahi - zaradi povezanosti z zloglasno kalabrijsko mafijsko družino Ndrangheta. "Moj oče je v zaporu Voghera, tu je celica. Kako naj ohranja razdaljo zaradi koronavirusa," je na družbenem omrežju zapisal nekdanji nogometaš, ki je med drugim igral tudi z Udinese in Juventus. Obenem je poudaril, da je prepričan v to, da je oče nedolžen. Sporočilo je namenjeno predsedniku italijanske vlade Giuseppeju Conteju in pravosodnemu ministru Alfonsu Bonafedeju.

Giuseppe and Vincenzo Iaquinta
Vincenzo Iaquinta s svojim očetom Giuseppejem


Na sojenju se je Vincenzo branil z besedami: "Jaz sem znana oseba. Pištole sem kupil za prihodnost, da bi jih imel v nogometnem pokoju. Ko sem imel prosti čas, sem rad odšel na strelišče." Sicer pa vselej poudarja, da mu je tožilstvo uničilo življenje, enako vsej njegovi družini. "To je sramota. Že več let trpim kot pes, uničili so mi življenje. Nihče iz moje družine ni naredil nič narobe. Mi sploh ne vemo, kaj je to mafija."  In nadaljeval v še bolj ostrem tonu: "Pritožujete se, ker ne smete iz svojih hiš, ker ne morete iti tja, kamor želite. Vendar pomislite, kako je šele tistim, ki so po krivici v zaporu. Vi lahko vsaj jeste in pijete, kar želite in kadarkoli želite. Vi lahko pazite na svoje najbližje. Ko se boste spet želeli pritoževati in jamrati, češ da vam je težko, da imate že dovolj kavča in Netflixa, pomislite, kako srečni ste pravzaprav. Giuseppe Iaquinta je nedolžen!"

Vincenzo Iaquinta je z Italijo leta 2006 osvojil naslov svetovnega prvaka. V dresu z državnim grbom je med letoma 2005 in 2010 na 40 tekmah dosegel šest zadetkov.

Značke: iaquinta, koronavirus

Članki iz rubrike