ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 08.04.2020 16:04:32

ANGLEŽI BIJEJO PLAT ZVONA: Premier ligi grozi ASTRONOMSKA izguba!

Profimedia
Premier league lahko izgubi več kot milijardo evrov, če ne bodo končali sezone, ki je prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa, je navedel prvi mož najvišjega angleškega nogometnega prvenstva Richard Masters. To je zapisal v pismu Julianu Knightu, predsedniku britanskega parlamentarnega odbora za digitalizacijo, kulturo, medije in šport.

V njem je izpostavil, da bi v primeru, če lige ne bi končali, Anglija izgubila "klube in ligo", saj so izzivi, s katerimi se soočajo, "zunaj vsake možne domišljije", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Že pred tem je predsednik Angleške nogometne zveze (FA) Greg Clarke posvaril, da lahko mnoga angleška mesta "za vedno izgubijo klube, ki so v njihovih srcih".



Masters je v pismu Knightu branil tudi odločitev nekaterih prvoligašev, ki so izkoristili vladne krizne programe za izplačila plač za svoje zaposlene, ki so jim sicer grozile odpovedi.

Med njimi so bili Tottenham Hotspur, Norwich City in Newcastle United, črpanje sredstev pa je najavil tudi Liverpool, a je bil zaradi ostrih kritik, tudi svojih navijačev, nato primoram od namere odstopiti.

Članki iz rubrike