pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 17.03.2020 11:55:54

DRAMA v slačilnici VALENCIE! Noro, koliko članov ekipe je trenutno OKUŽENIH z novim koronavirusom!

Profimedia
Znano je, da so bili trije nogometaši španske Valencie, Argentinec Ezequiel Garay, Francoz Eliaquim Mangala in Španec Jose Gaya, po gostovanju lige prvakov pred mesecem dni v Milanu pri Atalanti Josipa Iličića okuženi z novim koronavirusom. Danes so iz Valencie sporočili, da je s koronavirusom okuženih 35 odstotkov ekipe.

"Imamo nove primere z boleznijo covid-19 tako med nogometaši kot tehničnim osebjem. Za zdaj nobeden od njih ne kaže simptomov, vsi so doma in sledijo navodilom zdravnikov. V samoizolaciji tudi normalno trenirajo po programu dela," so sporočili iz ta čas sedmouvrščene ekipe španskega prvenstva la liga.

Prejšnji vikend so bili pozitivni Garay, Mangala in Gaya ter klubski delegat in zdravnik. "Kljub najstrožjim ukrepom, ki jih je upošteval naš klub po 19. februarju, ko smo gostovali v Milanu in igrali z Atalanto, so zadnji testi pokazali, da je okuženih več kot tretjina nogometašev naše ekipe," so sporočili iz Valencie, pri čemer niso razkrili imen okuženih.


Valencia je po gostovanju v Milanu pred mesecem dni, ko se je na prvi tekmi lige prvakov pomerila z Atalanto slovenskega kapetana Iličića, za zdaj najbolj prizadet klub španske lige. Po tekmi v Milanu se je z novim koronavirusom okužil tudi eden od novinarjev, ki je poročal s tega dvoboja.

Pretekli teden je Atalanta sicer na povratni tekmi gostovala pri Valencii, blestel je Iličić, ki je dosegel vse štiri gole na tekmi. Pozneje je bolnišnici papeža Janeza XXIII. v Bergamu podaril žogo, s katero je dosegel te zgodovinske štiri gole za njegovo Atalanto in jo popeljal v četrtfinale.

Špansko nogometno prvenstvo so prejšnji četrtek prekinili za dva tedna, a bržkone ga bodo morali predčasno končati. Do konca je sicer še enajst krogov.

Članki iz rubrike