polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

nu
nu
0 17.03.2020 09:23:58

Pestro v LJUDSKEM VRTU: Ne iščejo samo TRENERJA in ŠPORTNEGA DIREKTORJA, temveč LOVIJO ROK za ...

Jurij Kodrun
Pogled na pisarne v Ljudskem vrtu je približno takšen kot v številnih podjetjih.

Večina ljudi je doma, peščica jih je na svojih delovnih mestih. Je pač tako, da lahko nekateri svoje delo opravljajo od doma, drugi pa potrebujejo klubske prostore. In ravno to je bil glavni vzvod za način razdelitve delovnih nalog in predvsem delovnih okolij svojim zaposlenim pod Kalvarijo.

Nogometaši in strokovni štab so trenutno doma, zelenice Ljudskega vrta torej samevajo, saj so doma tudi vsi talenti iz nogometne šole. Malce drugačno je stanje v pisarnah. Nekaj jih je praznih. Zlatko Zahović in Darko Milanič sta svoji dokončno izpraznila, medtem ko so preostali mariborski delavci svoje delovne prostore zapustili le začasno in svoje delo prinesli v domače okolje. Vendarle pa pisarne hrama mariborskega nogometa niso čisto prazne. Nekatere osebe vseeno vsak dan prihajajo v službo in imajo v teh dneh ogromno dela. Tako kot verjetno v vseh pisarnah slovenskih prvoligašev. Rok za oddajo dokumentacije za pridobitev tekmovalne licence za naslednjo sezono se namreč počasi izteka, slovenski klubi morajo vse papirje na Nogometno zvezo Slovenije oddati najpozneje do 31. marca. Prav to je razlog, da je v pisarnah Ljudskega vrta v teh dneh zelo živahno, marljivi mariborski delavci so se zakopali v delo, večina jih za uspešno opravljanje potrebuje pisarniško okolje in predvsem službene računalnike.

A čeprav je pridobitev tekmovalne licence pravzaprav najpomembnejši pogoj za obstoj vijoličastega kluba v takšni obliki, to vprašanje navijačev seveda ne zadeva. Pri Mariboru je tako, da vsaj v zadnjih letih težav s pridobivanjem licence nikdar niso imeli in tudi letos jih ne bodo. Njihovo poslovanje je transparentno, čisto, dobro, in zato se mariborski pristaši – v nasprotju z najhujšimi rivali – s tem vprašanjem sploh ne ubadajo.

Značke: maribor, ljudski-vrt

Članki iz rubrike