kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 17.03.2020 10:29:56

Poziv vsem in VELIKE SKRBI! Iz Domžal tudi o težko pričakovanem sestanku Uefe: Nisem ravno optimist, da bi ...

Martin Metelko
Ob Kamniški Bistrici so pričakovano podaljšali obdobje individualnih treningov, za katerega je športni direktor Domžal skoraj prepričan, da se bo zavleklo za še kar nekaj časa.

Potem ko je NZS prekinila vsa tekmovanja, so se ob Kamniški Bistrici kakopak nemudoma ustrezno odzvali. "Do preklica bo zaprta Akademija MNC NK Domžale, odpovedani so vsi treningi mlajših selekcij, prav tako smo zamrznili aktivnosti članskega moštva najmanj do ponedeljka, ko bomo situacijo na podlagi uradnih podatkov ponovno ocenili," je v petek sporočil športni direktor dvakratnih prvakov.


A vmes so se varnostni ukrepi za preprečevanje okužbe s koronavirusom še dodatno zaostrili in rumena zasedba se včeraj ni zbrala. "In se ne bo vsaj do sobote, medtem bodo igralci še naprej uresničevali individualni program vadbe," je razkril Matej Oražem in dodal: "Ampak mislim, da tudi prihodnji teden ne bodo ustvarjeni pogoji za varno vrnitev v želeni ritem skupnih treningov."

Ob tem se prav gotovo zastavlja zanimivo vprašanje; ali je skupinska vadba sploh dovoljena? Še zlasti takoj in zdaj. "Jaz mislim, da ne," je odvrnil snovalec domžalske kadrovske politike. "Ne vem, ali je to pravno že prepovedano, prav gotovo pa ni v skladu z ukrepi in navodili vlade, da se je treba izogibati druženju v večjih skupinah. Kot sem videl, so nekatere države to že omejile na pet ljudi, a četudi ni strogo določenega pravila, menim, da zdaj res ni pravi čas in nima smisla, da bi se vrnili k treningom. In moja ocena je, da se to kmalu še ne bo zgodilo. Mislim, da bo vse skupaj trajalo še kar nekaj časa, hkrati bo nadvse zanimivo videti, kako se bo na današnjem sestanku odločila Uefa. Toda prav tako menim, da ni potrebe, da bi 'rigorozno' sledili njenim navodilom. Odločitve bodo gotovo v veliki meri povezane z ekonomskim vidikom, mi bomo morali biti v nastalih razmerah skrajno odgovorni, vsekakor pa nas čaka veliko preglavic. In kot sem že dejal, nisem ravno optimist, da bi se lahko stanje dovolj hitro uredilo. Kdaj se bo, v tem trenutku ne more napovedati nihče," je dejal Matej Oražem in vnovič opozoril: "Prav vse družbene skupine nosimo v tem kriznem času veliko odgovornost do soljudi, da naredimo vse, kar je v naši moči, za omejitev širjenja virusa COVID-19. Biti moramo medsebojno solidarni in maksimalno osebno odgovorni, da skrbimo za higieno ter se razen v najnujnejših primerih zadržujemo doma ali v naravi in s tem pripomoremo svoj majhen, a ključen del k omilitvi posledic epidemije, ki je zajela našo državo."

Značke: domžale, oražem

Članki iz rubrike