mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 27.02.2020 13:05:38

Kakšen LISJAK?! Guardiola ŠOKIRAL igralce, NJEGOV TRIK pa je prinesel zmago v Madridu

Jurij Kodrun
Med nogometnimi navdušenci še vedno odmeva zmaga Manchester Cityja v Madridu.

Sinjemodri so po zaostanku uspeli rezultat obrniti v svoj prid in bodo povratno tekmo osmine finala lige prvakov, ki jo bodo z Realom odigrali na svojem igrišču, začeli z veliko prednostjo, ki jim jo prinaša rezultat 2:1. Madridčani bodo morali za napredovanje zabiti vsaj dva gola, zato bo tudi njihova taktika bolj napadalno usmerjena, kar bi lahko bila voda na Cityjev mlin.

Se je pa trener angleškega moštva Pep Guardiola pred srečanjem v španski prestolnici odločil šokirati svojo ekipo. Pripravil ji je nekaj, česar prej še ni storil, in s tem očitno zadel žebljico na glavico.



Igralci namreč do začetka tekme niso vedeli, kako bo videti udarna enajsterica. To jim je sporočil šele v slačilnici, odločil pa se je, da za Agüera, Fernandinha, Sterlinga in Davida Silvo preprosto ni prostora v postavi, ki je pritekla na igrišče. Ob tem je nekoliko spremenil vlogo Kevina de Bruyneja in Gabriela Jesusa, njegovo 'eksperimentiranje' pa je obrodilo sadove.

"V štirih letih pod njegovim vodstvom je bilo že nekaj presenečenj, toda pred srečanjem z Realom igralci skoraj do samega začetka nismo vedeli, kdo bo začel tekmo. Določene spremembe so se izkazale za dobre," je hitel razlagati De Bruyne. "Imeli smo nekaj slabih minut, kar pa je na tako zahtevnih dvobjih nekaj povsem običajnega. Smo se pa res borili na polno," je še dodal avtor zmagovitega zadetka.

Članki iz rubrike