Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
2 28.01.2020 11:30:31

BIZARNA PREPOVED! Milan se mu želi pokloniti, sporočilo zveze pa: NE DOVOLIMO!?!

Poklonom košarkarski legendi Kobeju Bryantu ni videti konca. Nanj so se na prav poseben način spomnili tudi pri nekdaj slovitem nogometnem klubu Milanu, vendar ...

Bryant je večkrat izpostavil, da je v času odraščanja v Italiji postal velik navijač Milana. "To je moja ekipa. Spomnim se sijajnih igralcev, van Bastna, Rijkaarda, Gullita, Maldinija ..." je nekoč razlagal takrat še aktivni košarkar, ki je imel v slačilnici v Los Angelesu shranjen dres in šal sedemkratnih evropskih in 18-kratnih italijanskih prvakov.

Bryantov oče se je pri njegovih šestih letih preselil v Italijo, kjer je igral za kluba Reggio Calabria in Reggio Emilia, tako je Kobe prav pri naših zahodnih sosedih pridobil osnovno košarkarsko znanje. "Podaje, pregled nad igro, gibanje brez žoge, met ... Vse osnove," je Bryant povedal v enem od intervjujev in poudaril, da je imel v Italiji sijajno otroštvo. Zato ne čudi, da se je tudi pozneje večkrat vračal v soseščino in obiskoval svoje otroške prijatelje.

kobe bryant italian
Kobe Bryant se je v Italiji naučil osnov košarke.


V Italiji je zategadelj šokantna novica o Bryantovi smrti odjeknila še bolj močno kot marsikje drugje. Športni časnik La Gazzetta dello Sport mu je posvetil naslovno stran in z velikimi črkami zapisal: "Izgubili smo prijatelja." Italijanska košarkarska zveza je sporočila, da se bodo v tem tednu vsa ligaška srečanja (članskih in mlajših kategorij) začela z minuto molka.

Na prav poseben način pa so se želeli Bryantu pokloniti nogometaši Milana, ki bodo nocoj na San Siru s Torinom igrali četrtfinalno tekmo italijanskega pokala. Napovedali so, da bodo okoli rok nosili črne trakove, a jim je  naj se to sliši še tako bizarno  Italijanska nogometna zveza to prepovedala. No, iz kluba so sporočili, da prepovedi ne bodo upoštevali, da bodo pač črne trakove v spomin na Bryanta vseeno nosili. V vsakem primeru pa bo pred srečanjem minuta tišine. Na stadionu pričakujejo več kot 35 tisoč gledalcev.

Značke: milan, kobe-bryant, dresi

Članki iz rubrike