sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

jb
jb
0 17.01.2020 06:56:13

Pomembno je biti ČLAN OLIMPIJE! Slovan nor na ZMAJE, v Bratislavo odhaja tudi REKORDER, ki je...

alesfevzer.com
Da je Andraž Šporar svojim rojakom na široko odprl vrata Slovana iz Bratislave, ni dvoma. Še zlasti pa je naredil uslugo tistim, ki so kadarkoli v svoji karieri igrali za Olimpijo.

Ko je Andraž Šporar pred dobrima dvema letoma podpisal za Slovan, je postal prvi Slovenec v tem klubu. Nedolgo zatem mu v Bratislavi ni bilo več dolgčas, saj se mu je v garderobi sinjemodrih pridružil nekdanji soigralec, pred tem celo sošolec in predvsem dober prijatelj Kenan Bajrić. Poleti 2018 se je k Slovanu preselil Mitch Apau, in to po tem, ko mu je potekla pogodba z Olimpijo. Pred dnevi sta nato za Slovan podpisala še Žan Medved, prav tako nekdanji član Olimpije, in tudi Alen Ožbolt. Ta hip ima torej Slovan v svojih vrstah kar štiri Slovence in pet nogometašev z izkušnjami iz slovenskega nogometa, kmalu pa se jim bo pridružil še šesti. Kot smo izvedeli, je tik pred prestopom k bratislavskemu klubu nihče drug kot Ezekiel Henty!

ŠE VEDNO REKORDER
Nigerijca seveda ni treba podrobneje predstavljati, ne nazadnje je zapisan v zgodovino slovenske lige. In to kot rekorder! Njegov prestop iz Olimpije v Lokomotivo pozimi 2016 je še vedno najdražji vseh časov pri nas. Moskovčani so tedaj zanj plačali kar 5,5 milijona evrov! Afričanu v Rusiji sicer ni uspelo, zabil je le en gol in nedolgo tega so ga navijači Lokomotiva izbrali celo za najslabšega napadalca tega kluba. Vseh časov! No, kljub ruskemu spodrsljaju Henty še vedno brca žogo. Nekdanji član Gorice, ki je v PLTS odigral 45 tekem in zabil 14 golov, si kruh služi pri madžarskem klubu Puskas AFC, za sabo pa ima kar uspešen prvi del sezone. V madžarski ligi je na 12 tekmah dosegel sedem golov in očitno prebudil tudi zanimanje Slovana.

ZDAJ JE PRECEJ CENEJŠI
Slovaški prvak kakopak pospešeno išče zamenjavo za Šporarja, ki bo kariero (skoraj zagotovo) nadaljeval na Portugalskem pri Sportingu iz Lizbone. Z njim bo mastno zaslužil; vsaj šest, morda celo sedem milijonov evrov. Hentyja si bo posledično lahko privoščil, zdaj pač ni več tako drag, kot je bil, ko ga je Lokomotivi ponudil Ranko Stojić. Sploh zato, ker mu poleti poteče pogodba z njegovim madžarskim klubom. 

Slovan je, kot rečeno, že kupil tudi Ožbolta in Medveda, a je utopično pričakovati, da bi slednja lahko nemudoma zamenjala Šporarja. Predvsem to velja za Medveda, ki v Sloveniji ni odigral niti ene prvoligaške tekme. Ožbolt je izkušenejši in bržčas bo spomladi dobil več priložnosti. No, če ga na klop ne bo potisnil prav 26-letni Henty … Slednji po slovesu od Olimpije, roko na srce, ni uresničil visokih pričakovanj, kakor jih ni Šporar. Do prestopa v Slovan. Henty zagotovo upa, da bo tudi sam v Bratislavi spisal tako lepo zgodbo.

sporar henty
www.alesfevzer.com

Članki iz rubrike