Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 16.01.2020 17:53:23

Od fanta za 125 tisočakov do zvezd - Maročan NOVA GONILNA SILA Seville

Profimedia
Dober posel je naredil Leganes, pred njim pa tudi Malaga. Fantu se je v kratkem času cena povzpela zelo visoko.

Španska Sevilla se je okrepila z napadalcem Youseffom En-Nesyrijem. Maroški reprezentant mora prestati še zdravniške preglede pred podpisom petinpolletne pogodbe. Andaluzijci so za nogometaša, ki je bil nazadnje člane Leganesa, odšteli 20 milijonov evrov odškodnine. En-Nesyri, ki je za Leganes dosegel štiri zadetke na 18 tekmah v tej sezoni, naj bi popravil strelsko statistiko Seville, ki je doslej pogrešala prav učinkovitost v napadu.


Sevilla je sicer trenutno četrta v španski ligi, ima 35 točk po 19 krogih, toliko kot tretjeuvreščeni madridski Atletico Jana Oblaka. Na vrhu sta Barcelona in Real Madrid s po 40 točkami.


Zanimivo pri prestopu je to, da je imel Maročan pred štirimi leti izrazito nizko ceno – 125 tisočakov. Torej, 160-krat nižjo, kot jo je zanj plačala Sevilla. V Španijo ga je pripeljal nekdanji direktor mladinskega pogona Malage Josep Manel Casanova, ki je bil očaran nad njegovim talentom, ko ga je videl na tekmi Mohamed VI Soccer akademije. Danes 22-letni nogometaš je po prihodu v Španijo hitro napredoval, pridobival nova tehnična znanja in bil izrazito osredotočen. Kmalu je dobil priložnost zaigrati za drugo ekipo Malage, pred sezono 2016/17 pa ga je Juande Ramos postavil v najmočnejšo zasedbo. Maročan je priložnost izkoristil in upravičil zaupanje, že na prvem srečanju je namreč dosegel dva zadetka, v pripravljalnem obdobju pa jih je dodal še šest. Malaga se je odzvala in En-Nesyra pogodbeno vezala do leta 2020. Malagino strmoglavljenje je poleti 2018 izkoristil Leganes, Maročana pripeljal v svoje vrste za šest milijonov evrov, leto dni pozneje pa z njim močno profitiral. Na koncu koncev sta z igralcem naredila lep dobiček tako Malaga kot tudi Leganes.


V prejšnji sezoni je En-Nesyri dosegel 11 zadetkov, zanj se je zanimal angleški Brighton, a je Leganes prestop preprečil. To je bila prava poteza, saj je njegova selitev na Ramon Sanchez Pizjuan za klub precej bolj donosna. Maročan bo s Sevillo podpisal pogodbo do poletja 2025.

Značke: sevilla, en-nesyri

Članki iz rubrike