Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 16.01.2020 18:18:38

Odstavljeni španski selektor KRITIČEN do menjave trenerja V NJEGOVI BARCELONI

Reuters
Robert Moreno je Španijo pripeljal na evropsko prvenstvo, a trikratnih evropskih prvakov na letošnjem Euru ne bo vodil.

Ne bo niti pomočnik, potem ko se je s selektorjem Luisom Enriquejem zapletel v serijo medsebojnih obtoževanj. Ko je Enrique zaradi družinskih razlogov (hude bolezni devetletne hčerke, ki je kmalu zatem umrla) junija zapustil španski tabor, je kvalifikacije uspešno do konca pripeljal njegov dotedanji pomočnik Moreno. Čeprav je takrat v javnosti govoril, kako bi rad, da se Enrique vrne, češ da bo z veseljem spet njegov pomočnik, je jeseni, ko se je to res zgodilo v solzah zapustil špansko barko. Očitno globoko v sebi ni verjel, da bi mu lahko odvzeli Euro, in ni pričakoval, da se bo Enrique po družinski tragediji tako hitro vrnil za krmilo reprezentance. Kaj se je zares zgodilo, ni povsem jasno, saj oba vztrajata pri svoji zgodbi. A dejstvo je, da bo Špance na prvenstvu vodil Enrique, ki pravi, da je izgubil zaupanje v Morena, ki mu je domnevno dejal, da bi rad ostal selektor.


Od nedavnega trener Monaca se je v teh dneh dotaknil tudi zgodbe Ernesta Valverdeja, ki je moral zapustiti klop Barcelone, kot da bi v njegovi videl odsev svoje zgodbe. "Nič več me v svetu nogometa ne more presenetiti. Tudi sam sem primer tega," je dejal in nadaljeval: "Poznam Valverdeja. To, kar se mu je zgodilo, ni prav. On je odličen trener in lahko uživa moje spoštovanje. Podpiram ga. Novega stratega Setiena ne poznam, ampak mi je všeč njegov slog. Želim mu vso srečo, saj prihajam iz Barcelone, sem član kluba in imam precej prijateljev med igralci."


Moreno se je v trenerski svet zavihtel praktično brez igralske kariere. Že pri štirinajstih je namreč kazal željo po trenerskem poklicu, saj je v šoli pomagal učitelju telovadbe. Pri petindvajsetih je zagnal resno trenersko kariero, kot pomočnik je med drugim deloval tudi v Romi, Celti in Barceloni, največji preskok pa mu je uspel v španski izbrani vrsti. 

Značke: moreno, barcelona

Članki iz rubrike