Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2019 15:35:14
Deli članek:

NORO! Barca bi PRODALA MESSIJA Man. Cityju, če ne bi bilo NAPAKE V PONUDBI! Kaj? Kako? Glejte ...

Profimedia

Neverjetno razkritje iz leta 2008.

Gary Cook je bil leta 2008 prvi operativec Manchester Cityja in je na naslov Barcelone poslal ponudbo za tedaj šele 20-letnega Lionela Messija. Ponudbo v višini več kot 80 milijonov evrov, kar bi bil tedaj svetovni rekord. Kot je Cook izvedel pozneje, januarja leta 2008 Barcelona še ni bila povsem odločena, kaj storiti z Messijem in kaj storiti z Ronaldinhem (pozneje je prišel Guardiola, ki je odredil prodajo Brazilca in vse stavil na Messija), in bi ponudbo verjetno sprejela. Če se ne bi izkazalo, da gre za napako. 

Kakšno napako? Ko se je Cook po spletni povezavi pogovarjal z lastniki Cityja, so mu govorili, da jim ne uspeva nič in da v klubu vlada kaos. Večkrat so ponovili, da morajo za vsako ceno povleči potrebne poteze, kajti 'It's getting messy,' torej da stvari postajajo grde, neprijetne, Cook pa je v paniki iz pogovora razumel, da mora na vsak način 'get Messi', torej dobiti Lionela Messija. Zato je Barceloni ponudil vse, kar je City v tistem trenutku imel na voljo za okrepitve. In skoraj spremenil zgodovino. 

"Ko so iz vodstva premier lige klicali našega predsednika, so ga vprašali, ali je nor, da je Barci ponudil 70 milijonov funtov. Ni vedel, o čem govorijo. Nato pa smo hitro ugotovili, kaj se je zgodilo, in ponudbo preklicali. Pozneje so mi povedali, da če je ne bi preklicali, bi Messija verjetno celo dobili. Seveda tedaj nismo bili pripravljeni toliko plačati za tega igralca, že nekaj let pozneje pa ga ni bilo mogoče dobiti niti za precej več," je v božični izpovedi še povedal Cook.