Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
26.12.2019 09:55:57
Deli članek:

Za pomembnega člena MURE je letošnji BOŽIČ nekaj posebnega. Šele zdaj se TEGA ZAVEDAM, to je ...

Jurij Kodrun

Letošnji prazniki se za 27-letnega nogometaša soboških črno-belih razlikujejo od vseh dozdajšnjih.

Muraši so pred dnevi dobili tekmeca v polfinalu Pokala Slovenije, ples kroglic jim je namenil tistega, ki so se mu želeli izogniti. Aluminij bo nadvse zahteven zalogaj, vendar v Fazaneriji ne objokujejo usode, optimist je tudi Žiga Kous. "Če sem iskren, kakšne posebne želje pred žrebom nisem imel, saj je jasno, da nanj ne moreš vplivati, seveda pa bi morda raje videl kakšnega drugega nasprotnika. A če želiš osvojiti lovoriko, moraš premagati vsakega tekmeca. Prej ali slej," se je na ples kroglic odzval kapetan črno.belih.

Prva tekma bo 18. marca v Kidričevem, povratna 8. aprila v Murski Soboti. "Morda je to naša manjša prednost. Jasno je, da bo odločitev padla v Fazaneriji, kjer imamo vedno ob strani tudi 12. igralca. Vemo, koliko nam pomenijo naši navijači, in prepričan sem, da nam bodo tudi tokrat v veliko pomoč."
Prekmurski ljubitelji nogometa živijo v pričakovanju za njih sanjskega finala Mura – Nafta. "Uf, od tega smo še kar precej oddaljeni, a je po drugi strani prav tako res, da lahko govorimo tudi o tem, da je dokaj blizu. Vemo, kaj moramo storiti, in osredotočeni moramo ostati le na to, da bi preskočili prvo oviro, ki je pred nami. Težko bo, zelo težko. Aluminij je odlična ekipa, toda premoremo dovolj kakovosti, in če bomo pravi, nam prav gotovo lahko uspe. Najprej torej moramo opraviti svoj del naloge, da bi lahko razmišljali o čem drugem, to velja tudi za Nafto," je povedal 27-letni desni bočni branilec.

Jurij Kodrun
Kidričani so v jesenskem delu sezone Sobočane ugnali kar dvakrat, kar bržčas pomeni, da je psihološka prednost na njihovi strani. "Mi pa smo jih v prejšnjem prvenstvu štirikrat," se je obrambno odzval pomembni člen črno-bele zasedbe. "Ampak to je seveda že pozabljeno, prav tako se ne smemo obremenjevati s preizkušnjama v dozdajšnjem delu sezone. Pred nami je nova zgodba, to bosta novi tekmi, na kateri se moramo čim bolje pripraviti," je dejal Žiga Kous, ki je jesen ocenil pozitivno, toda ... "Da, vsekakor smo lahko zadovoljni. Če dosežke primerjamo z jesenskimi iz prejšnje sezone, smo osvojili kar precej točk več, naredili smo korak naprej. Škoda, da se nam v nekaj zadnjih krogih ni izšlo, kot smo si želeli. To je morda nekoliko pokvarilo celotno podobo, a kakorkoli obrnemo, je za nami uspešno obdobje. V prvenstvu imamo ugodno izhodišče za nadaljevanje, prav tako smo se uvrstili v polfinale pokala. Poleg tega je izjemnega pomena, da še zdaleč nismo pokazali vsega, kar zmoremo. Ne dvomim, da imamo še precej rezerv, zato moramo storiti vse, da bi jih na primeren način unovčili."

Naš sogovornik je zaigral v 12 obračunih za točke. "Začetek je bil obetaven. V prvi četrtini sem bil s svojimi igrami zadovoljen, dobro sem se počutil na igrišču, nakar mi je preglavice povzročala poškodba. Po vrnitvi forma ni bila več na želeni ravni, kar je do neke mere razumljivo, zato pa je danes pomembno, da je bolečina povsem izginila in da bom lahko maksimalno krenil v začetek priprav."
Zimski oddih je sicer za črno-belega aduta nekaj posebnega in se razlikuje od vseh dozdajšnjih. "Hja, razlika je ogromna," je globoko vzdihnil Žiga Kous, v vzdihu pa je bilo zaznati obilo zadovoljstva. Spoprijel se je namreč z očetovsko vlogo, z izvoljenko Tadejo sta dobila sina Žana. "Uživamo, zares uživamo vsi skupaj. Priznam, da sem se na začetku v novi vlogi malce lovil, medtem pa sem se na vse skupaj že navadil. In šele zdaj se pravzaprav na pravšnji način zavedam, kaj sva dobila. Kaj smo dobili kot družina in kakšna sreča je to."