jelincic monika selitev gp4 Svet24.si

FOTO: Tako se je Zmago znebil Monike in njenih ...

polna luna Dobra karma

12. 12. - zadnja polna luna tega desetletja in ...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 12. decembra

hranjenje Svet24.si

Iz domov za starejše: polovica je podhranjenih

ženska Dobra karma

Nihče ne sme imeti večje moči nad vašimi ...

nada Njena.si

Življenjska bitka gospodarice Nade

tanja in rene večerja Njena.si

Tanja in Rene ujeta na romantični večerji

nu
nu
18 16.11.2019 16:53:42

NORO! Ne boste verjeli, kaj so zahtevali IGRALCI KOSOVA, ko so slišali vzklike "Kosovo je Srbija!"

Reuters
V Srbiji čestitajo Čehom.

Tekma med reprezentancama Češke in Kosova, ki se je razpletla z zmago Čehov z 2:1, s katero si je Češka zagotovila nastop na evropskem prvenstvu in preprečila Kosovu, da bi prišel do svojega prvega Eura (Kosovo bo imelo priložnost tja priti preko zaključnega turnirja lige narodov), je vroča tema v Srbiji. 

Zakaj so se s tekmo med Češko in Kosovim ogromno ukvarjali srbski mediji, je verjetno jasno. Tako so srbski mediji pohvalili češke navijače, ki so v Plznu skandirali "Kosovo je Srbija!" in razvili številne srbske zastave. Zdaj pa se v Srbiji naslajajo nad dogajanjem med samo tekmo, ko so igralci Kosova, ki so zaslišali vzklike "Kosovo je Srbija" zahtevali od italijanskega sodnika Gianluce Rocchija, da prekine tekmo zaradi - rasizma! Srbski mediji so privoščljivo napisali, da so nogometaši Kosova verjetno pomešali pojme. 

"Pri sodniku Rocchiju sem vztrajal, naj posluša rasistične vzklike. Rekel mi je, da ne razume, kaj skandirajo, na kar sem mu jaz odvrnil, da jaz razumem. Pogovarjala sva se v italijanščini in rekel mi je, da bo naslednjič prekinil tekmo, toda tega ni storil," naj bi po tekmi besnel nekdanji branilec zagrebškega Dinama in zdajšnji nogometaš Hellas Verone Amir Rrahmani. 

Srbski mediji so objavili tudi izjavo vratarja Kosova Arijaneta Murića, ki naj bi bila, če so jo srbski mediji zares prav povzeli, precej čudna. "Češki navijači so me rasistično žalili. Nisem slišal, kaj točno skandirajo, obnašal sem se kot profesionalec," naj bi dejal Murić. 

Značke: češka, kosovo

Članki iz rubrike