Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 16.11.2019 16:18:07

Slovenije ne bo na EURU, toda - Ali bo tam zaigral Slovenec!? V dresu PRESENETLJIVE REPREZENTANCE!?

alesfevzer.com
Bi lahko Slovenec zaigral na evropskem prvenstvu?

Filip Valenčič je 27-letni napadalec, ki blesti v dresu finskega kluba Inter Turku. V zadnji sezoni je bil najboljši strelec prve finske nogometne lige, dosegel je 14 zadetkov. Z nekdanjim mladim slovenskim reprezentantom so se pogovarjali kolegi iz tiskane izdaje Ekipe SN, intervju z Valenčičem pa je objavljen v mesečniku Ekipa SN revija. In v omenjenem intervjuju je Filip Valenčič razkril marsikaj zanimivega. 

"Na Finskem živim že kar dolgo, tako da se bo treba pozanimati, kako je s tem, da bi dobil njihov potni list. Glede tega sem že govoril s športnim direktorjem in ljudmi s finske nogometne zveze, ki so rekli, da bodo zadevo preučili. Bomo videli, kaj bo iz tega. Ne vidim razloga, zakaj ne bi imel finskega potnega lista, če mi bo ta dal večje možnosti, da bi nekoč igral za reprezentanco," je dejal Valenčič, ki torej razmišlja o igranju za finsko reprezentanco, ki si je zagotovila igranje na evropskem prvenstvu. 

filip valencic
Profimedia
Ker je Valenčič že igral za slovensko mlado reprezentanco, ko še ni imel finskega potnega lista, se zdi nemogoče, da bi dobil dovoljenje, da lahko igra za Finsko, toda Valenčič upa, da mu bo le uspelo. 

Na vprašanje, ali je imel kakšen stik s slovensko reprezentanco, je odgovoril: "Ne, niti ne pričakujem klica. Če sem pošten, celo bolj spremljam finsko reprezentanco kot slovensko." Na vprašanje, če ima občutek, da so v Sloveniji nanj povsem pozabili, pa je dejal: "Seveda, ampak navsezadnje ne igram za njih, igram zase in bom tudi poskrbel zase. Obstaja majhno razočaranje, toda na to ne dam veliko."

Celoten intervju s Filipom Valenčičem si lahko preberete samo v tiskani izdaji Ekipa SN revija, ki jo najdete tudi na TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike