Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 03.11.2019 21:41:43

Pri BAYERNU so se odločili! Drastična poteza bavarskega velikana. PADLA JE ...

Profimedia
Potem ko je münchenski Bayern v soboto na tekmi nemške bundeslige doživel pravi polom proti Frankfurtu (1:5), so v vodstvu kluba hitro ukrepali.

Danes zvečer so iz bavarskega velikana sporočili, da Niko Kovač ni več trener kluba. Bayern je sporočil, da gre za dogovor Kovača in vodstva kluba, predsednika Ulija Hoenessa, direktorja Karla-Heinza Rummeniggeja in športnega direktorja Hasana Salihamidžića.
"Dosežki naše ekipe in rezultati zadnjih tednov kažejo, da moramo ukrepati. Uli in Niko sta se danes zato dolgo pogovarjala, rezultat pa je, da Niko ni več trener. Rad bi se mu zahvalil za vse delo in prispevek v klubu, še posebej za lansko dvojno krono," je v pojasnilu na klubski spletni sporočil Rummenigge.
Za zdaj v Münchnu še niso razkrili, kdo bo novi trener, začasno pa bo delo prevzel dosedanji pomočnik Hans Flick. Ta bo ekipo vodil vsaj na naslednjih dveh tekmah, v sredo v ligi prvakov proti Olympiakosu in v soboto na nemškem derbiju proti Borussii iz Dortmunda.


"Mislim, da je zdaj pravi čas za takšno določitev. Način, kako smo nazadnje igrali, in seveda rezultati so me pripeljali do tega spoznanja. Z bratom Robertom sva z Bayernom osvojila naslov prvakov, nemški pokal in superpokal. Bili so lepi časi, vsem v klubu pa želim vse dobro," pa je ob slovesu sporočil Kovač.
Na mesto prvega trenerja Bayerna je 48-letni hrvaški strateg prišel poleti 2018 iz Frankfurta, s katerim je še tik pred koncem sodelovanja v finalu pokala premagal prav Bayern. Zdaj pa je bil njegov nekdanji klub usoden še za konec trenerske poti pri Bavarcih.
Bayern je po desetih krogih sezone 2019/20 šele na četrtem mestu bundeslige, za vodilno Borussio Mönchengladbach zaostaja štiri točke.

Značke: nemčija, bayern

Članki iz rubrike