kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 03.11.2019 18:27:59

Knapi še vedno brez zmage in trdoživi Primorci

Jurij Kodrun
Nogometaši CB 24 Tabora Sežane in velenjskega Rudarja so se v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

CB 24 Tabor Sežana - Rudar Velenje 1:1 (0:0)

Sežana - Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Kajtazović, Kordež in Pospeh.
Strelca: 0:1 Radić (65.), 1:1 Sikimić (90./11 m).
CB 24 Tabor Sežana: Adam, Ristić, Nemanič, Azinović, Horvat, S. Babić (od 64. M. Babić), Krivičić, Sever, Mihaljević (od 78. Stančič), Bongongui (od 69. Milošev), Sikimić.
Rudar: Stopajnik, Ćosić, Džinić, Filipović, Krefl, Hrubik, Vošnjak (od 31. Kitek), Črnčič, Kuzmanović, Radić (od 90. Kadrić), Petrović (od 70. Pušaver).
Rumeni kartoni: Radić, Džinić, Črnčič, Stopajnik.
Rdeči karton: Ćosić (68.).

Rudar, ki ga je vodil nov strateg Andrej Panadić, je bil na pragu prekinitve niza brez zmage, ki traja od začetka sezone. Vodil je še v 90. minuti, a nato zakrivil najstrožjo kazen, kar so domači izkoristili za točko. Na drugi strani je Rudar, ki je sicer prekinil niz treh porazov, 16 tekem brez zmage. V tem pogledu so rekorderji v prvi ligi Jadran Dekani iz leta 1995 (30 tekem), Potrošnik Beltinci iz leta 2000 (20) ter Kalcer Radomlje iz leta 2017 (18).

Prvi polčas v vetrovni Sežani ni postregel z zadetki niti s prav veliko nevarnimi akcijami. Pri tem so bili sicer dejavnejši gostitelji, ki so najlepšo priložnost polčasa zapravili v 38. minuti, ko je Predrag Sikimić streljal iz prve s približno desetih metrov, Tomaž Stopajnik pa se je izkazal z obrambo.

Sicer pa je Sikimić precej manj nevarno z glavo meril že v 18. minuti, podobno nenevarna pa sta bila tudi Rodrigue Bongongui in Dominik Mihaljević. Pri Rudarju velja omeniti zgolj strel Dominika Radića iz 45. minute, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat.

Po nerazburljivem uvodu drugega dela pa so Velenjčani povedli s svojim prvim strelom v okvir vrat. V 65. minuti je Ivor Horvat žogo izbil le do Radića, ki je nato zadel s 13 metrov.

Le malo po zadetku pa so Velenjčani ostali brez izključenega Marka Ćosića, ki je grobo zrušil Bongonguija. V 83. minuti so imeli Kraševci na voljo prosti strel z manj kot 20 metrov, Sikimić pa je žogo poslal malo čez gol. Še bližje golu je bil Marko Ristić v 88. minuti, ko je z leve strani z močnim strelom zadel vratnico.

Že v sodniškem dodatku pa je David Hrubik pred svojimi vrati igral z roko po strelu Dina Stančiča, najstrožjo kazen pa je unovčil Sikimić, za katerega je bil to enajsti gol sezone. Slednji je poskusil tudi v četrti minuti dodatka s strelom malce z desne, izkazal pa se je velenjski vratar.

Kraševci bodo v 17. krogu v nedeljo gostovali pri Olimpiji, Velenjčani pa bodo dan prej gostili Celje.

Značke: rudar, tabor-sežana

Članki iz rubrike