Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 18.09.2019 12:19:16

Neverjeten niz Liverpoola je bil prekinjen le v MARIBORU: Tekma, o kateri govorijo tudi TUJI MEDIJI!

Reuters
Aktualni evropski prvaki so novo evropsko sezono odprli s porazom. Sinoči so z 2:0 klonili v vročem Neaplju.

Tekma na San Paolu se je razpletla v zadnjih 10 minutah, v 82. minuti je domače v vodstvo popeljal Mertens, v sodniškem podaljšku je usodo Angležev zapečatil Llorente. Liverpool se bo pobral, uvodni poraz za varovance Jürgena Kloppa gotovo ne bo usoden, a v oči bode statistika redsov na gostujočih tekmah v ligi prvakov.

A poraz Liverpoola v Neaplju sam po sebi ni nič posebnega, zanimiva je serija Liverpoolovih tekem v gosteh. V zadnjih dveh letih imajo evropski klubski prvaki v skupinskem delu lige prvakov obilico težav. Od začetka sezone 2017/18 so na sedmih tekmah dosegli eno samo zmago - pred slabima 2 letoma v Ljudskem vrtu, ko so v mrežo Maribora spravili kar sedem žog (7:0).



Po gostovanju v štajerski prestolnici je Liverpool najprej remiziral v Sevilli (3:3), potem pa štirikrat zapored izgubil - z Napolijem, Crveno zvezdo, PSG-jem in zdaj spet z Napolijem. Povsem drugačno sliko Liverpool kaže v končnici tekmovanja, kjer je na šestih tekmah doživel le dva poraza (Barcelona in Roma).

Za redse je napredovanje iz skupinskega dela kot kaže težavnejša naloga, kot pot od osmine finala proti vrhu. Zgodovina se ponavlja, Kloppova ekipa je po lanskem porazu v Neaplju prišla do konca, osvojila je ligo prvakov. Tega se je spomnil tudi strateg Italijanov Carlo Ancelotti in po sinočnji tekmi kolegu na angleški klopi dejal, naj ne skrbi zaradi poraza na San Paolu, saj to lahko pomeni, da bo spet slavil naslov prvaka.

Članki iz rubrike