Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
1 18.09.2019 10:41:41

GROZLJIVO: Agonija najbolj nesrečnega nogometaša Olimpije se nadaljuje! Nove težave, nov udarec ...

alesfevzer.com
Jucie Lupeta je bil v nedeljo po dolgem času spet v kadru Olimpije, Jan Gorenc se je po več mesecih počitka vnovič vrnil na treninge. Pa ostali poškodovani? Matica Črnica letos zagotovo ne bomo videli v akciji, Ermin Alić že normalno trenira, a mu Safet Hadžić očitno ne zaupa preveč, Marko Gajić zgolj nabira kilometre na Kodeljevem, kar zadeva njegove nastope, pa jih ne gre pričakovati. Matija Burin za zdaj trenira po samostojnem programu, po poškodbi naj bi se vrnil v dresu mladinske ekipe, in to kmalu. Pa Nik Kapun? Ah, Nik Kapun …

Kakšna kalvarija z naskokom najbolj nesrečnega nogometaša Olimpije! Nik Kapun ni igral že več kot devet mesecev. In vprašanje je, kdaj se bo dejansko vrnil. V zadnjem času so iz zmajevega brloga prihajale spodbudne novice, češ da dobro trenira in da bo zdaj zdaj spet nared za igro. Pa očitno ni povsem tako. »Ah, Kapun … Bolečine so se spet vrnile in so zdaj še močnejše!« je po nedeljski tekmi s Celjem z grozo v očeh pojasnil Safet Hadžić. Na vprašanje, kdaj bi torej vezista, ki bi mu prišel še kako prav, če bi bil seveda zdrav, spet lahko videli na zelenici, preprosto ni imel odgovora. In to pove več kot dovolj o kalvariji, ki jo še naprej preživlja 25-letnik.

Pa so rekli, da je le vprašanje časa …


Težave Kapuna, ki ima v povprečju vedno nekaj več zdravstvenih nevšečnosti kot večina soigralcev, so se začele 25. aprila 2016, ko sta se v Stožicah pomerila Olimpija in Krško. Sezona 2015/16 se je bližala koncu, Olimpija je bila peklenski boj z Mariborom za naslov prvaka, v Stožicah je na VIP-tribuni sedel tudi novi trener zmajev Rodolfo Vanoli. Kapun je tedaj začel tekmo, ki jo je Olimpija izgubila z 0:1, a je moral 10 minut pred koncem svoje mesto na igrišču prepustiti Arisu Zarifoviću. Potem je bil nekaj časa vprašljiv zaradi »vnete ahilove tetive«, Olimpija je tedaj zagotavljala, da je »le vprašanje časa, kdaj se bo Kapun vrnil«. To »vprašanje časa« se je nato vleklo dolgo, skoraj v nedogled. Tednom so sledili meseci, ko se je aprila 2017 končno vrnil, je bil za njim 344 dni dolg počitek! Da, ni ga bilo skoraj leto dni! Potem je bil v sezoni 2017/18 bolj kot ne zdrav (24 ligaških nastopov), nato pa se je znova začela kalvarija gromozanskih razsežnosti. Od septembra do decembra lani Kapun ni odigral niti ene tekme. Pred začetkom drugega dela pretekle sezone se je vrnil v pogon, a je med pripravami v Turčiji spet začutil bolečine v ahilovi tetivi. In ko se je spomladanski del sezone 2018/19 začel, ga spet ni bilo zraven. Niti enkrat. Letos ni odigral niti ene tekme. Niti na klopi ga ni bilo. Niti v kadru.

Ne glede na vse dobil novo pogodbo
Kljub vsemu so zmaji Kapunu ves čas stali ob strani. Celo tako, da niso pogledali vstran, ko je Kapunu poleti potekla pogodba z Olimpijo. Še več, Ljubljančani so z njim podpisali novo pogodbo, in to vse do leta 2022. Kakopak v upanju, da se bo kmalu vrnil, kakopak v želji, da bodo imeli od njega še veliko koristi. In kdo ve, morda bo res tako. Nekoč. Za zdaj pa je, kar je. In stanje je takšno, da so obupani tako nogometaši kot tudi vodilni možje kluba. Ti že tako ali tako vsak mesec odštejejo več deset tisoč evrov za zdravljenje poškodovanih nogometašev. Potem pa nekdo okreva in okreva in se nikakor ne more vrniti. Še več, Kapun bo zdaj menda spet odšel na podroben pregled z magnetno resonanco. Kdo bi vedel, kolikokrat je že bil na takšnem pregledu. In že ničkolikokrat je bila podana podobna sodba: s tetivo je vse v redu. A kaj, ko se Kapunovo telo vedno znova odzove na enak način. Z bolečino. Z bolečino, ki je, kot se je izrazil Hadžić pred nekaj dnevi, spet močnejša. In kaj zdaj? In kako naprej? Kdo bi vedel. A vse glasneje se šušlja, da Kapuna v tem letu zagotovo ne bomo videli na slovenskih zelenicah. Če bo res tako, potem bo brez nogometa krepko več kot leto dni. Bodimo pošteni: marsikdo bi obupal in vse pognal k vragu. Če tudi nekdanji mladi reprezentant Slovenije, ki so ga pri Olimpiji na začetku leta izbralo celo za namestnika kapetana članske ekipe, razmišlja podobno, to res ne bi smelo biti presenečenje.

Članki iz rubrike