Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 16.09.2019 11:59:50

SRAMOTNO! Novinar ŠOKANTNO OZMERJAL soigralca Sarme: Vreči bi mu morali DESET BANAN, da bi...

Profimedia
Romelu Lukaku je bil spet tarča neprimerne rasistične opazke.

Preprosto neverjetno! Italijo pretresa škandal. Rasistični škandal! Zakuhal pa ga je kar izkušeni televizijski komentator Luciano Passirani, ki si je dovolil preprosto preveč  neokusne opazke. Privoščil si je Romeluja Lukakuja, novega napadalca Interja in soigralca slovenskega vratarja Samirja Handanovića. Lukaku je bil že nedolgo tega na tekmi s Cagliarijem tarča rasističnega žaljenja, v očeh marsikoga pa so Passiranijeve besede še nekoliko hujše.

"Takšnega nogometaša ne vidim v italijanski ligi. Nikjer. Je eden najmočnejših igralcev in zato mi je res všeč. Dvakrat je močnejši od Duvana Zapate iz Atalante! Takšni igralci imajo nekaj več od drugih. To so igralci, ki zabijajo gole in vlečejo ekipo naprej," je Passirani za Top Calcio 24 sprva več kot pohvalil nekdanjega nogometaša Manchester Uniteda, potem pa dodal šokantne besede: "Če greš z njim 'ena na ena', si mrtev. Padeš na tla in to je to. V redu si le, če imaš pri sebi deset banan, da mu jih daš za jesti. Sicer pa …"

Direktor omenjenega medija Fabio Ravezzani je že sporočil, da so prekinili sodelovanje s Passiranijevem in da slednji ne bo več gost na njihovi televiziji. "Gospod Passirani je star 80 let in Lukakuju je skušal izreči kompliment z metaforo, ki je izpadla rasistično. Mislim, da je bil to trenutek hude nepremišljenosti. Takšnih napak ne moremo tolerirati, pa čeprav je šel samo za trenutek slabosti."

lukaku
vszi

Značke: romelu-lukaku, inter

Članki iz rubrike